Sopes fredes: gaspatxo i salmorejo
- Programa: La selva
- Cuina: Amancio Hernández
- Dificultat: Baixa
- Restaurant: Endermar
INGREDIENTS
PER AL GASPATXO:
1 kg de tomàquet madur vermell d'amanida
1/2 pebrot vermell
1/2 ceba
1/2 cogombre
1 gra d'all
Vinagre al gust
Sal
Oli d'oliva verge
200 g de pa opcional
PER AL SALMOREJO::
1 kg de tomàquet madur pera
200 g de pa sec (1 dia)
1/2 gra d'all
Sal
Encenalls de pernil
Ou dur
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Comencem tallant les verdures i el pa, que és millor que sigui del dia abans.
- Per fer el gaspatxo, és important que talleu les puntes del cogombre perquè no ens amargui el plat.
- Després posem les verdures en un bol amb una mica d'aigua freda i les deixem reposar una hora aproximadament.
- A continuació, les triturem i les passem pel filtre.
- Hi posem l'oli, la sal i el vinagre al gust i el servim ben fred.
- Podeu acompanyar-ho amb verdures talladetes i crostons.
- Per al salmorejo, pelem i tallem els tomàquets a quarts. En aquest cas, tomàquet pera, perquè la textura del plat és més espessa.
- Els triturem i els pasem pel filtre.
- En un bol, barregem el pa sec amb el tomàquet.
- Ho deixem reposar 10 minuts, aproximadament.
- Hi afegim l'all i la sal i ho triturem.
- Ho deixem a la nevera un parell d'hores.
- Posem l'oli d'oliva i ho servim amb ou dur i encenalls de pernil per sobre.