Sopes fredes: gaspatxo i salmorejo

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Amancio Hernández
  • Dificultat: Baixa
  • Restaurant: Endermar

INGREDIENTS

  • PER AL GASPATXO:

    1 kg de tomàquet madur vermell d'amanida

    1/2 pebrot vermell

    1/2 ceba

    1/2 cogombre

    1 gra d'all

    Vinagre al gust

    Sal

    Oli d'oliva verge

    200 g de pa opcional

     

    PER  AL SALMOREJO:: 

    1 kg de tomàquet madur pera

    200 g de pa sec (1 dia)

    1/2 gra d'all

    Sal

    Encenalls de pernil

    Ou dur

    Oli d'oliva verge extra

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem tallant les verdures i el pa, que és millor que sigui del dia abans.
  2. Per fer el gaspatxo, és important que talleu les puntes del cogombre perquè no ens amargui el plat. 
  3. Després posem les verdures en un bol amb una mica d'aigua freda i les deixem reposar una hora aproximadament. 
  4. A continuació, les triturem i les passem pel filtre.
  5. Hi posem l'oli, la sal i el vinagre al gust i el servim ben fred.
  6. Podeu acompanyar-ho amb verdures talladetes i crostons. 
  7. Per al salmorejo, pelem i tallem els tomàquets  a quarts. En aquest cas, tomàquet pera, perquè la textura del plat és més espessa. 
  8. Els triturem i els pasem pel filtre.  
  9. En un bol, barregem el pa sec amb el tomàquet.
  10. Ho deixem reposar 10 minuts, aproximadament.
  11. Hi afegim l'all i la sal i ho triturem.
  12. Ho deixem a la nevera un parell d'hores.
  13. Posem l'oli d'oliva i ho servim amb ou dur i encenalls de pernil per sobre.
Anar al contingut