Corball amb puré de patata i vinagreta de fruits secs

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Gonzalo Ferreruela
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • 1 corball

    PER A LA VINAGRETA DE FRUITS SECS
  • 10 ametlles torrades i pelades
  • 10 avellanes torrades i pelades
  • 1/2 all laminat
  • 1 cc sal
  • 1 cc pebre
  • 1 cc pebre vermell
  • 200 g oli d'oliva verge extra
  • 15 g vinagre de vi del Priorat
  • 3 tomàquets de penjar tallats a daus
  • PER AL PURÉ DE PATATA FET AMB FORQUILLA
  • 3 patates mitjanes
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. Demanarem a la peixatera que netegi el corball i que ens el filetegi en dues supremes o lloms per fer-ne racions d'uns 180 g aproximadament.
  2. Prepararem la vinagreta amb l'ajuda d'un morter. Primer hi picarem els fruits secs, el julivert i l'all laminat, i hi afegirem la resta dels ingredients amorosint-ho amb oli i vinagre. Ho reservem.
  3. Courem les patates per fer el puré de patata. Es poden coure al caliu o al forn, a 200ºC uns 40 minuts. No les pelarem. Si les fem al caliu, les punxarem i les untarem amb oli. Les salpebrem i les emboliquem amb paper de plata. Sabrem que són cuites si en punxar-les amb un ganivet les podem travessar sense esforç.
  4. Un cop cuites, les pelem, les trinxem amb una forquilla, les salpebrem i hi afegim un raig d'oli.
  5. Farem un tall a la pell del peix perquè no es deformi quan es cogui.
  6. Posem els lloms amb la part de la pell a la paella, amb una mica d'oli, i deixem que es cogui a poc a poc.
  7. Quan les puntes del corball es tornen blanques, girarem els lloms els courem per l'altra banda.
  8. Prepararem el plat posant una base de puré de patata, a sobre hi col·locarem el llom de corball i, finalment, regarem el plat amb la vinagreta de fruits secs.
Anar al contingut