Crema cremada de carbassa amb dauets de codonyat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
500 g puré de carbassa
- 150 g sucre integral de canya
- 60 g midó de blat de moro
- 1 l beguda d'ametlla
- Pela de llimona i taronja
- 1 barra de canyella
- Margarina
- Vainilla
- ACABAT
- Sucre glaç per cremar sobre la crema de carbassa
- Dauets de codony de poma
- Alquequengi
- Fulles de menta
- CODONY DE POMA
- 100 g pomes
- 400 g sucre integral de canya
- 3 g agar-agar
PREPARACIÓ
- Coem la carbassa al forn amb una mica de sucre, un toc de vainilla i margarina o mantega uns 40 minuts a 180 °C.
- Separem mig got de beguda d'ametlla i la posem en un vol de vidre.
- En un cassó escalfem la resta de beguda d'ametlla, on infusionarem la pela de llimona, la de taronja i la canyella.
- En un bol de vidre on hem guardat la beguda d'ametlla hi aboquem el midó de blat de moro. Ho remenem.
- Hi afegim el sucre. Ho barregem tot. Ha de quedar líquid.
- Aboquem la llet en un bol de vidre i seguidament hi triturem la carbassa amb un braç elèctric. Ha de quedar líquid.
- Afegim a la carbassa tallada grossa la barreja feta amb la beguda d'ametlla, el midó de blat de moro i el sucre. Ho remenarem.
- Posem la barreja dins d'un cassó al foc i fem la crema. Ha de bullir.
EMPLATAR
- Dividim la crema en porcions i hi posarem sucre glaç a sobre.
- Cremem el sucre amb un cremador.
- Ho decorarem amb uns alquequengis i fulles de menta.
CODONY DE POMES
- Pelem les pomes, les tallem a trossos i les posem a bullir amb el sucre i poca aigua, però vigilant que no es cremin.
- Quan les pomes estiguin cuites, hi afegim agar-agar perquè espesseixi.
- Ho triturem tot.
- Quan s'hagi homogeneïtzat tot, ho traurem del foc i ho deixarem refredar en un recipient.
- Un cop fred, ho tallem a dauets i ja estarà preparat per utilitzar.