Crema cremada de carbassa amb dauets de codonyat

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 500 g puré de carbassa

  • 150 g sucre integral de canya
  • 60 g midó de blat de moro
  • 1 l beguda d'ametlla
  • Pela de llimona i taronja
  • 1 barra de canyella
  • Margarina
  • Vainilla
  • ACABAT
  • Sucre glaç per cremar sobre la crema de carbassa
  • Dauets de codony de poma
  • Alquequengi
  • Fulles de menta
  • CODONY DE POMA
  • 100 g pomes
  • 400 g sucre integral de canya
  • 3 g agar-agar

PREPARACIÓ

  1. Coem la carbassa al forn amb una mica de sucre, un toc de vainilla i margarina o mantega uns 40 minuts a 180 °C.
  2. Separem mig got de beguda d'ametlla i la posem en un vol de vidre.
  3. En un cassó escalfem la resta de beguda d'ametlla, on infusionarem la pela de llimona, la de taronja i la canyella.
  4. En un bol de vidre on hem guardat la beguda d'ametlla hi aboquem el midó de blat de moro. Ho remenem.
  5. Hi afegim el sucre. Ho barregem tot. Ha de quedar líquid.
  6. Aboquem la llet en un bol de vidre i seguidament hi triturem la carbassa amb un braç elèctric. Ha de quedar líquid.
  7. Afegim a la carbassa tallada grossa la barreja feta amb la beguda d'ametlla, el midó de blat de moro i el sucre. Ho remenarem.
  8. Posem la barreja dins d'un cassó al foc i fem la crema. Ha de bullir.

EMPLATAR

  1. Dividim la crema en porcions i hi posarem sucre glaç a sobre.
  2. Cremem el sucre amb un cremador.
  3. Ho decorarem amb uns alquequengis i fulles de menta.

 

CODONY DE POMES

  1. Pelem les pomes, les tallem a trossos i les posem a bullir amb el sucre i poca aigua, però vigilant que no es cremin.
  2. Quan les pomes estiguin cuites, hi afegim agar-agar perquè espesseixi.
  3. Ho triturem tot.
  4. Quan s'hagi homogeneïtzat tot, ho traurem del foc i ho deixarem refredar en un recipient.
  5. Un cop fred, ho tallem a dauets i ja estarà preparat per utilitzar.
Anar al contingut