Crema de ceba
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 cebes de Figueres
250 ml de llet
25 g de mantega
6 taps de colatura
1 litre de nata
1 llesca pa
cardamom
oli OVE
vi ranci
farigola
pebre
sal
PREPARACIÓ
- Emboliquem les cebes amb el paper sulfurat i després amb una capa de paper d'alumini i les col·loquem a la safata. Volem que quedin tancades per no perdre cap dels sucs que alliberaran.
- Portem la safata amb les cebes al forn a 200º i les rostim 50 minuts
- Passat el temps, deixem que es refredin una mica, per no cremar-nos, i traiem les cebes de la papillota. Anem reservant en un bol el suc fosc que hi ha amb cada ceba.
- Pelem les cebes i les tallem de qualsevol manera.
- Posem un litre de nata en un pot alt i al foc. Volem que es redueixi a la meitat. És a dir, ho hem de tenir bullint fins que tinguem mig litre de nata.
- Posem 25 g de mantega i un raig d'oli OVE a un altre pot al foc
- Incorporem la ceba a l'olla enrossint-la amb oli i mantega
- Posem 250ml de llet a ebullició
- Tirem 3 granets pelats de cardamon, i els deixem infusionar 10 minuts fora del foc
- Un cop evaporat el vi ranci, hi afegim 6 taps de colatura, el suc d'escalivar les cebes, la llet infusionada (colant-la directament a l'olla perquè no hi caiguin els grans de cardamom i la nata calenta)
- Tapem i baixem el foc deixantque faci xup-xup a foc baix durant 30 minuts.
- Posem una paella al foc amb oli OVE. Tallem una llesca de pa i la fregim.
- Retirem el pa sobre un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.
- Retirem l'olla del foc, triturem el contingut amb la batedora de mà i ho colem.
- Un cop colat ho salpebrem i servim amb uns crostonets de pa fregit per sobre. Acabem el plat amb un raig d'oli i una mica de farigola i pebre blanc