Cremós de fulla de figuera amb figues
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Rais Esteve
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
Nous
Sucre llustre
Mantega
6 figues
5 fulles de figuera
Nata per muntar i muntada
Xocolata blanca
Fulletes d'estragó
PREPARACIÓ
- La nit abans, posem 2 figues al congelador (les necessitem congelades per ratllar-les quan preparem les postres).
- Per fer el cremós de fulla de figuera, també la nit abans, rentem bé la fulla de figuera, la deixem 15 minuts en remull i en traiem els nervis.
- Escaldem les fulles tres vegades en aigua bullent, refredant cada vegada amb aigua amb gel.
- Ho eixuguem bé i ho posem en una cassola, juntament amb 140 grams de nata i ho fem bullir. Tapem i deixem infusionar durant 4 minuts.
- Després, la triturem a màxima potència durant un minut, o fins a obtenir una nata de color verd. Hi afegim el full de gelatina escorregut i ho remenem perquè es fongui.
- Mentrestant, fonem la xocolata al microones, remenant cada 30 segons perquè no es cremi.
- Colem sobre la xocolata i emulsionem amb llengua.
- Aboquem la nata de color verd a sobre la xocolata blanca fosa.
- Ho remenem bé, hi afegim la nata molt freda d'un sol cop, i ho triturem bé amb una batedora de mà perquè s'integri perfectament. Posem film a la pell i la deixem a la nevera fins a l'endemà.
- L'endemà, quan sigui ben fred, ho muntem amb les varetes fins que agafi volum.