Cremós de fulla de figuera amb figues

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Rais Esteve
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • Nous

    Sucre llustre

    Mantega

    6 figues

    5 fulles de figuera

    Nata per muntar i muntada

    Xocolata blanca

    Fulletes d'estragó

PREPARACIÓ

  1. La nit abans, posem 2 figues al congelador (les necessitem congelades per ratllar-les quan preparem les postres).
  2. Per fer el cremós de fulla de figuera, també la nit abans, rentem bé la fulla de figuera, la deixem 15 minuts en remull i en traiem els nervis.
  3. Escaldem les fulles tres vegades en aigua bullent, refredant cada vegada amb aigua amb gel.
  4. Ho eixuguem bé i ho posem en una cassola, juntament amb 140 grams de nata i ho fem bullir. Tapem i deixem infusionar durant 4 minuts.
  5. Després, la triturem a màxima potència durant un minut, o fins a obtenir una nata de color verd. Hi afegim el full de gelatina escorregut i ho remenem perquè es fongui.
  6. Mentrestant, fonem la xocolata al microones, remenant cada 30 segons perquè no es cremi.
  7. Colem sobre la xocolata i emulsionem amb llengua.
  8. Aboquem la nata de color verd a sobre la xocolata blanca fosa.
  9. Ho remenem bé, hi afegim la nata molt freda d'un sol cop, i ho triturem bé amb una batedora de mà perquè s'integri perfectament. Posem film a la pell i la deixem a la nevera fins a l'endemà.
  10. L'endemà, quan sigui ben fred, ho muntem amb les varetes fins que agafi volum.
Anar al contingut