Estofat de xai amb patates
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Prat
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Recomanem prendre un cítric de postres, ja que, la vitamina C que conté potenciarà l'absorció del ferro del xai, i del seleni de la tòfona.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 1,5 kg de carn de xai per estofar (pit, coll, cua...)
- 1 kg de patates (trumfos) tipus del bufet o kennebec
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 300 g de tomàquets madurs
- 1/2 got d'anís
- 1/2 got de brandi
- un polsim de pebre vermell dolç
- 1 fulla de llorer
- oli
- sal i pebre
- aigua per cobrir les patates
- tòfona negra del Solsonès
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el xai tallat a trossos petits i fregiu-lo en una cassola amb una mica d'oli i una fulla de llorer. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba tallada a dauets, el pebrot tallat a trossos, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos i reserveu-les en remull.
A continuació, a la cassola del xai poseu-hi una mica de tòfona ratllada, el pebre vermell, l'anís i el brandi i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua, afegiu-hi les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc mitjà.
I ja per acabar, emplateu el xai amb les patates i salseu-ho amb el suc de la cocció.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos i reserveu-les en remull.
A continuació, a la cassola del xai poseu-hi una mica de tòfona ratllada, el pebre vermell, l'anís i el brandi i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua, afegiu-hi les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc mitjà.
I ja per acabar, emplateu el xai amb les patates i salseu-ho amb el suc de la cocció.