Fricandó de xai i rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El xai és una carn rica en vitamines del grup B, sobretot en B12, i en minerals com el fòsfor i el zinc.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pit de xai 800 g- 2 colls de xai
- 600 g de rossinyols
- 2 porros
- 1 pastanaga
- 1 tronc d'api
- Pebre negre
- Pebre blanc
- Brandi
- Vi ranci
- Farigola
- Romaní
- Sàlvia
- Suc d'una llima
- Ametlles torrades sense sal
- Una cabeça d'alls
- Un gra d'all
- Julivert
- Menta
- Una cullerada de mostassa antiga
- Una presa de xocolata
- Oli OVE
- Sal grossa
- Sal
- Farina
PREPARACIÓ
- Enrossim en una olla exprés 2 colls salpebrats de xai amb oli OVE.
- Tallem a bresa 1 pastanaga, 2 porros i 1 tronc d'api i els afegim a l'olla amb 1 cabeça d'alls tallada pel mig.
- Fem un farcellet amb farigola, romaní i sàlvia i l'afegim a l'olla.
- Afegim un raig de brandi i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim un got de vi ranci i ho cobrim amb aigua mineral.
- Tanquem l'olla exprés i deixem bullir durant 45 minuts i desprès l'hi donem 2 hores de repòs.
- Acabem de separar la carn del coll i la reservem en un tàper.
- Un cop reposat hi posem el brou en un altre tàper.
- Guardem els dos tapers a la nevera
- Posem 800 g de pit de xai tallat en un tàper amb un bany d'aigua i sal (50g per litre) durant 30 minuts.
- Traiem el brou de la nevera, el desgreixem i l'escalfem en una olla.
- Amb un raig d'oli OVE saltem en una cassola la meitat de 600 g de rossinyols. Els reservem.
- Eixuguem la carn, l'enfarinem en una safata i la fregim a la mateixa cassola dels bolets.
- Afegim el brou calent i els bolets a la cassola i estofem la carn fins que el suc quedi reduït a la meitat.
- Piquem en un morter un grapat d'ametlles torrades sense sal, 1 gra d'all, 1 presa de xocolata, julivert, menta i pebre negre i hi afegim 1 cullerada de mostassa antiga.
- Afegim la picada a la cassola i lliguem la salsa tot afegint una punta de sal i pebre negre.
- Saltem en una paella la resta dels rossinyols amb oli, sal, pebre blanc i unes gotes de suc de llima.
- Afegim els bolets saltats a la cassola.
- Servim.