Llom de cérvol amb bolets, castanyes i fruits del bosc

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Gonzalo Ferreruela
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES
  • 4 racions de llom de cérvol
  • 200 g de cremós de castanyes
  • 250 g de bolets (camagrocs)
  • Oli
  • 8 nabius
  • 8 gerds
  • 2 castanyes pelades per emplatar
  • PROPORCIÓ PER A LA SALMORRA
  • 50 g sal grossa
  • 1 l d'aigua
  • Necessitarem el mateix pes de salmorra que de lloms de cérvol
  • PER AL CREMÓS DE CASTANYES
  • 200 g castanyes
  • de 150 a 200 g d'aigua o caldo de verdures
  • Una mica de sal i pebre

PREPARACIÓ

LLOMS DE CÉRVOL

  1. Netejarem els lloms i en farem porcions de 180 g. Posarem els lloms amb salmorra i ho deixarem 24 hores a la nevera.

 

CREMÓS DE CASTANYA

  1. Embolicarem les castanyes amb paper i les rostirem al foc durant cinc minuts. També es poden fer al forn, en una paella de torrar castanyes o escaldant-les dins d'un pot amb aigua abundant, durant la mateixa estona.
  2. Les retirarem i quan s'hagin refredat, les pelarem. En separem dues per emplatar.
  3. Triturarem la resta de les castanyes amb una mica d'aigua o caldo fins a obtenir un puré fi i homogeni.
  4. Ho rectificarem de sal i pebre.  

 

ACABAT

  1. Traurem els lloms de la salmorra i els assecarem amb paper de cuina absorbent.
  2. Courem els lloms a la planxa amb una mica d'oli fins que quedin enrossits però poc fets per dins. Han de quedar rosats.  Els tallarem a medallons
  3. Saltejarem els bolets amb un rajolí d'oli, i els salpebrem.
  4. Dins del plat per servir, posarem el cremós de castanyes tebi i a sobre els medallons de carn.
  5. Hi afegim els bolets i els fruits vermells.
  6. Decorarem el plat ratllant les dues castanyes cuites que hem reservat.
Anar al contingut