Llom de cérvol amb bolets, castanyes i fruits del bosc
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La selva
- Cuina: Gonzalo Ferreruela
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
- PER A 4 PERSONES
- 4 racions de llom de cérvol
- 200 g de cremós de castanyes
- 250 g de bolets (camagrocs)
- Oli
- 8 nabius
- 8 gerds
- 2 castanyes pelades per emplatar
- PROPORCIÓ PER A LA SALMORRA
- 50 g sal grossa
- 1 l d'aigua
- Necessitarem el mateix pes de salmorra que de lloms de cérvol
- PER AL CREMÓS DE CASTANYES
- 200 g castanyes
- de 150 a 200 g d'aigua o caldo de verdures
- Una mica de sal i pebre
PREPARACIÓ
LLOMS DE CÉRVOL
- Netejarem els lloms i en farem porcions de 180 g. Posarem els lloms amb salmorra i ho deixarem 24 hores a la nevera.
CREMÓS DE CASTANYA
- Embolicarem les castanyes amb paper i les rostirem al foc durant cinc minuts. També es poden fer al forn, en una paella de torrar castanyes o escaldant-les dins d'un pot amb aigua abundant, durant la mateixa estona.
- Les retirarem i quan s'hagin refredat, les pelarem. En separem dues per emplatar.
- Triturarem la resta de les castanyes amb una mica d'aigua o caldo fins a obtenir un puré fi i homogeni.
- Ho rectificarem de sal i pebre.
ACABAT
- Traurem els lloms de la salmorra i els assecarem amb paper de cuina absorbent.
- Courem els lloms a la planxa amb una mica d'oli fins que quedin enrossits però poc fets per dins. Han de quedar rosats. Els tallarem a medallons
- Saltejarem els bolets amb un rajolí d'oli, i els salpebrem.
- Dins del plat per servir, posarem el cremós de castanyes tebi i a sobre els medallons de carn.
- Hi afegim els bolets i els fruits vermells.
- Decorarem el plat ratllant les dues castanyes cuites que hem reservat.