Lluç amb arròs pilaf

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El lluç pertany al grup dels peixos blancs perquè el seu contingut en greix no supera el 2%Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    1 lluç

    300 g arròs llarg

    50 g mantega

    800 ml aigua

    4 grans d'all

    1 porro

    1 calçot

    Pebre vermell dolç

    Comí molt

    Vi blanc sec

    Julivert

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem a bresa un porro (la part blanca) i el posem a una olla junt amb un gra d'all aixafat amb pell.
  2. A la mateixa olla hi posem cap sense ganyes d'espina d'1 lluç. Hi aboquem 800 g d'aigua mineral. Ho bullim a foc fluix 30 minuts. Després ho deixarem reposar una hora i ho colarem. Ens quedaran 700 ml de fumet.
  3. En una cassola que pugui anar al forn hi posem 50 g de mantega, un calçot tallat a rodelles i 3 grans d'all amb pell que aixafem. Ho courem a foc mitjà 5 minuts.
  4. Pesem 300 g d'arròs llarg. El passem per sota l'aixeta i l'afegim a la cassola. El remenem un minut.
  5. Hi afegim 1 culleradeta de pebre vermell dolç i 1 culleradeta de comí molt. Integrem.
  6. Afegim a la cassola el fumet ben calent i quan arrenqui el bull el durem al forn on el courem 15 minuts a 180º. Passat aquest temps, traurem la cassola del forn i la deixarem reposar 5 minuts a fora amb tapa o bé un drap.
  7. Haurem fet un bany de sal a 4 supremes de lluç (100 g de sal per litre d'aigua durant 10 minuts). Després les eixuguem i les pebrem.
  8. Les passem per una paella amb un raig d'oli calent i les coem per les dues cares. Apugem el foc i hi aboquem un raig de vi blanc sec i una mica de julivert picat. Evaporem els alcohols. Abaixem el foc, ho tapem, i deixem que es cogui 3 minuts més (dependrà del gruix del peix).
  9. Emplatem una ració d'arròs pilaf amb una ració de lluç i un rajolí d'oli. 

 

 

 

 

Anar al contingut