Lluç amb arròs pilaf
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
1 lluç
300 g arròs llarg
50 g mantega
800 ml aigua
4 grans d'all
1 porro
1 calçot
Pebre vermell dolç
Comí molt
Vi blanc sec
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a bresa un porro (la part blanca) i el posem a una olla junt amb un gra d'all aixafat amb pell.
- A la mateixa olla hi posem cap sense ganyes d'espina d'1 lluç. Hi aboquem 800 g d'aigua mineral. Ho bullim a foc fluix 30 minuts. Després ho deixarem reposar una hora i ho colarem. Ens quedaran 700 ml de fumet.
- En una cassola que pugui anar al forn hi posem 50 g de mantega, un calçot tallat a rodelles i 3 grans d'all amb pell que aixafem. Ho courem a foc mitjà 5 minuts.
- Pesem 300 g d'arròs llarg. El passem per sota l'aixeta i l'afegim a la cassola. El remenem un minut.
- Hi afegim 1 culleradeta de pebre vermell dolç i 1 culleradeta de comí molt. Integrem.
- Afegim a la cassola el fumet ben calent i quan arrenqui el bull el durem al forn on el courem 15 minuts a 180º. Passat aquest temps, traurem la cassola del forn i la deixarem reposar 5 minuts a fora amb tapa o bé un drap.
- Haurem fet un bany de sal a 4 supremes de lluç (100 g de sal per litre d'aigua durant 10 minuts). Després les eixuguem i les pebrem.
- Les passem per una paella amb un raig d'oli calent i les coem per les dues cares. Apugem el foc i hi aboquem un raig de vi blanc sec i una mica de julivert picat. Evaporem els alcohols. Abaixem el foc, ho tapem, i deixem que es cogui 3 minuts més (dependrà del gruix del peix).
- Emplatem una ració d'arròs pilaf amb una ració de lluç i un rajolí d'oli.