Moniato rostit amb ametlles
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El moniato és gairebé tan ric en betacarotens com la pastanaga i és una bona font de substàncies d'efecte antioxidantAmb la col·laboració de:

INGREDIENTS
4 moniatos
- 400 ml brou de bolets i julivert
- 50 g ametlles crues
- 50 g gingebre fresc
- 30 g xilis de Jalapa
- 8 alls negres
- 1 grapat avellanes torrades
- 100 g formatge manxego
- 1 llima
- Vermut
- Julivert
- Sal en escates
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem un paper sulfurat en una safata de forn.
- Repartim 4 moniatos nets a la safata i els portem al forn 50 minuts a 200º.
- Pelem i tallem a juliana 50 g de gingebre fresc.
- Posem un raig d'oli en una paella calenta i li tirem el gingebre. Ho saltem fins que canviï de color.
- Un cop torrat, hi afegim un raig de vermut. Aixequem els sucres de la paella i hi tirem un brou fet de bolets i julivert. Ho coem a foc fort uns 15 minuts o fins que el que hi ha a la paella tingui una textura de demi glass.
- Posem en un morter 50 d'g ametlles crues i 8 grans d'all negre. Els piquem i reservem.
- Piquem a ganivet 30 g de jalapenyos.
- Si els moniatos ja estan cuits, els obrim per la meitat i els untem amb la picada d'all negre. Posem per sobre els xilis i uns encenalls de formatge manxego. Portem els moniatos al forn 5' a 200º o a gratinar.
- Mentrestant, tallem a ganivet un grapat d'avellanes torrades.
- Piquem unes fulles de julivert.
- Si ja han passat els 5 minuts de forn dels moniatos i el formatge s'ha fos, acabem el plat amb la salseta de gingebre, les avellanes maltallades, una mica de sal en escates, el julivert picat i una mica de pell de llima que ratllem per sobre.