Moniato rostit amb ametlles

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és gairebé tan ric en betacarotens com la pastanaga i és una bona font de substàncies d'efecte antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 moniatos 

  • 400 ml brou de bolets i julivert
  • 50 g ametlles crues
  • 50 g gingebre fresc
  • 30 g xilis de Jalapa 
  • 8 alls negres
  • 1 grapat avellanes torrades 
  • 100 g formatge manxego 
  • 1 llima
  • Vermut
  • Julivert
  • Sal en escates
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem un paper sulfurat en una safata de forn.
  2. Repartim 4 moniatos nets a la safata i els portem al forn 50 minuts a 200º.
  3. Pelem i tallem a juliana  50 g de gingebre fresc. 
  4. Posem un raig d'oli en una paella calenta i li tirem el gingebre. Ho saltem fins que canviï de color.
  5. Un cop torrat, hi afegim un raig de vermut. Aixequem els sucres de la paella i hi tirem un brou fet de bolets i julivert. Ho coem a foc fort uns 15 minuts o fins que el que hi ha a la paella tingui una textura de demi glass.
  6. Posem en un morter 50 d'g ametlles crues i 8 grans d'all negre. Els piquem i reservem.
  7. Piquem a ganivet 30 g de jalapenyos. 
  8. Si els moniatos ja estan cuits, els obrim per la meitat i els untem amb la picada d'all negre. Posem per sobre els xilis i uns encenalls de formatge manxego. Portem els moniatos al forn 5' a 200º o a gratinar.
  9. Mentrestant, tallem a ganivet un grapat d'avellanes torrades.
  10.  Piquem unes fulles de julivert.
  11. Si ja han passat els 5 minuts de forn dels moniatos i el formatge s'ha fos, acabem el plat amb la salseta de gingebre, les avellanes maltallades, una mica de sal en escates, el julivert picat i una mica de pell de llima que ratllem per sobre.

 

Anar al contingut