Okonomiyaki
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'okonomiyaki és un menjar japonès, que inclou els principals grups d'aliments: aliments farinosos, verdures i aliments proteics, per tant, es pot considerar un plat equilibrat.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
4 ous
120 g de farina d'arròs
200 g de kimchi
cibulet
ceba tendra
sal
1 calamar gran o 2 de petits
15 llagostins
6 xiitakes
2 fulles d'alga kombu
maionesa japonesa
salsa perrins
oli de sèsam
quètxup
PREPARACIÓ
- Fem el brou de xiitake i kombu: posem un pot al foc amb aigua mineral, l'alga kombu i els xiitakes. Quan arrenca el bull, el tapem i parem el foc. El deixem reposar 10 minuts, retirem els xiitakes i els reservem. Ho colem.
- En un bol hi barregem la farina d'arròs, la sal i ho barregem amb unes varetes. A poc a poc, hi anem afegint el brou de xiitake i kombu i 2 ous batuts. Deixem reposar la massa.
- Tallem a trossos ben petits la col, la ceba, el xiitake, els calamars i els llagostins pelats (en guardem 5).
- Els 5 llagostins els posem en una paella amb oli d'oliva, els saltem i els reservem.
- Tirem tota la barreja en una paella amb un raig d'oli. Quan estigui mig fet, ho tombem, hi afegim els 5 llagostins reservats i dos ous batuts. Quan ens hagi quallat l'ou, ja està llest.
- Agafem dues cullerades de quètxup, una cullerada de salsa Perrins i mitja cullerada d'oli de sèsam i ho barregem.
- Pintem l'okonomiyaki amb la barreja de quètxup i la maionesa, i hi tirem cibulet picat.