Onglet amb kales
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
L'entrama de la vedella, "onglet" en francès, és una part molt gustosa i tendra que aporta proteïnes d'alt valor, minerals com el ferro i vitamines com la B12Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 onglets (400 g cada peça)
600 g cols kale variades
1 gra d'all
1 ceba vermella
3 meitats tomàquets secs en oli
20 ml vinagre de vi
Colatura d'anxova
1 bitxo picant fresc
Fulles de julivert
Branca de romaní
Sal en escates
Oli OVE
Pebre negre
Sal fina
PREPARACIÓ
- Submergim els onglets en un bany de sal (100 g de sal per litre d'aigua) durant 30 minuts. Passat aquest temps, eixuguem la carn i la reservem.
- Fem una vinagreta de verdures: en un bol, afegim una ceba tallada a brunesa, 3 meitats de tomàquets secs en oli, també tallats a brunesa, fulles de julivert picades, sal, pebre negre, 20 ml de vinagre de vi i oli OVE. Ho barregem i ho reservem.
- Escaldem durant 2 minuts les cols kale variades en una olla amb aigua bullent i sal. Passat aquest temps, les traiem de l'olla, les eixuguem amb un drap de cotó i les reservem.
- Tallem a rodelles un bitxo fresc descartant-ne les llavors. Tallem també a microbrunesa un gra d'all pelat.
- Escalfem una paella amb un raig d'oli OVE i hi coem el bitxo i l'all. Afegim a la paella les cols kale eixutes i les saltem dos minuts.
- Afegim un raig de colatura d'anxova a les cols. Ho integrem i ho reservem.
- Escalfem al foc una paella i li afegim una branca de romaní. Embetumem amb les mans els onglets amb oli i, quan la paella estigui molt calenta, hi coem la carn per les dues cares: 5 minuts aproximadament, en funció del punt de cocció que desitgem.
- Servim l'onglet tallat a rodelles amb sal en escates. Acompanyem la carn amb el saltat de les cols kale i la vinagreta de ceba, tomàquets i julivert per sobre.