Pastís de carbassa
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La selva
- Cuina: Sofia Janer
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
- 125 g farina
- 120 g carbassa cuita
- 2 ous
- 65 g sucre morè
- 40 g mel
- 60 g oli gira-sol
- 30 g llet
- 1/2 cc pa d'espècies
- 1/2 cc vainilla en pols o canyella en pols
- 1/2 cc impulsor
- 1/2 cc bicarbonat
- 1 taronja
- 50 g nous pacanes trinxades
- DECORACIÓ:
- Glacejat: 500 g sucre llustre + 100 g suc de taronja
- Taronja confitada
PREPARACIÓ
- Posarem la carbassa amb la pell al forn a 200ºC durant 40 minuts, sense oli. També es pot fer amb la carbassa bullida.
- Dins d'un robot amb les varetes, batrem la carbassa amb el sucre morè.
- Hi afegirem la ratlladura de la pell de la taronja i la mel. Ho remenem.
- Hi agreguem els ous batuts i la llet i ho batrem una mica més, durant uns 5 minuts.
- Tamisarem tots els secs (farina, pa d'espècies, vainilla en pols o canyella, impulsor o bicarbonat) i els incorporarem a la barreja amb l'ajuda d'una espàtula fent moviments envoltants.
- Quan la massa sigui fina, hi afegirem l'oli de gira-sol.
- Enfarinem les nous trinxades perquè no caiguin al fons del pastís i les posarem a la massa i en traurem l'excés de farina.
- Posarem la barreja en un motlle amb mantega i farina.
- El posem a 170 ºC durant 35 minuts.
- Deixarem que el pastís es refredi, i si volem, el cobrirem de glassa
- El decorarem amb el glacejat de sucre llustre i suc de taronja i taronja confitada.