Pastís de carbassó amb salsa de bolets
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 carbassons
8 torrades de pa
125 g de formatge curat
3 cullerades de farina d'ametlla
12 xampinyons portobel·lo
Un grapat de xiitake botó
4 ous
2 cebes de Figueres
Farigola
Llorer
Vi ranci
Sal
Pebre
Julivert
Alfàbrega
PREPARACIÓ
- Escalfem oli en una paella.
- Tallem 3 carbassons per fer-ne com uns espaguetis allargats i prims.
- Tirem els carbassons a la paella amb l'oli calent i, un cop enrossits, els traiem i els posem en un plat amb paper absorbent perquè s'eixugui l'oli.
- Escalfem aigua en un pot.
- Posem 8 torradetes i les triturem amb una picadora. Ho posem en un bol i hi afegim 125 g del formatge curat ratllat. Hi afegim, també, 3 cullerades de farina d'ametlla.
- Piquem una mica de julivert i d'alfàbrega ben petit. Ho barregem amb del pa dins del bol.
- Batem 4 ous i els afegim al bol. Ho anem incorporant a poc a poc. I ho remenem. Al final, ho salpebrem. Ho remenem.
- Preescalfem el forn a 150 graus.
- Posem el carbassó enrossit en un motllo i la barreja a sobre. Amb una forquilla anem aixecant una mica les tires de carbassó perquè entri aire al pastís.
- Posem el pastís al forn i a la safata hi tirem l'aigua que hem escalfat per fer-ne un bany maria.
- Tallem 2 cebes a la brunesa. Les posem en una cassola i les enrossim. Hi afegim farigola i llorer. Ho remenem. Un cop enrossit hi tirem un raig de vi ranci.
- Escalfem mig litre d'aigua que ens servirà per fer la salsa.
- Tallem 12 portobel·los a la brunesa. Els afegim a la cassola amb la ceba. Ho anem remenant fins que estigui molt fet. I hi afegim els 500 ml d'aigua calenta. Ho deixarem coure 10 minuts.
- Un cop cuit, traiem el pastís del forn. El deixem temperar.
- Triturem tot el contingut de la cassola amb un túrmix per fer la salsa.
- Saltem un grapat de xiitakes botó en una paella. Els salpebrem i hi afegim un raig de vi ranci. Ho tapem i ho retirem del foc.
- Traiem el pastís del motllo. Posem la salsa de bolets damunt el pastís i els xiitakes a sobre. Ho servim.