Pasta amb samfaina

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La samfaina és una combinació de verdures rica en fibra, vitamines i minerals, molt interessant per enriquir molts plats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 cebes de Figueres
  • 2 tomàquets pera
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 1 gra d'all
  • 400 g macarrons
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva OVE
  • Formatge de vaca
  • Farigola
  • Llorer
  • Alfàbrega
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ

1. Posem a escalfar una cassola al foc.

2. Tallem a la microbrunesa 2 cebes de Figueres.

3. Afegim a la cassola un rajolí d'oli d'oliva, la ceba tallada i un gra d'all, que aixafem amb la pell. Deixem coure a foc molt baix fins que la ceba quedi molt rossa.

4. Mentrestant, tallem a la microbrunesa la resta de vegetals: 2 tomàquets pera, que hem pelat i buidat de llavors; l'albergínia, el pebrot i el carbassó. Els anem reservant per separat.

5. Apugem el foc de la cassola i hi aboquem el vi ranci. Evaporem l'alcohol.

6. Hi afegim el tomàquet reservat i el coem 10 minuts.

7. Hi afegim el pebrot i el coem 10 minuts.

8. Hi afegim el carbassó fins que quedi ben fet.

9. Finalment, hi afegim l'albergínia i ho perfumem amb pebre, llorer i farigola, i hi posem una mica de sal.

10. Després d'afegir-hi l'albergínia, posem una olla amb aigua i la portem a ebullició.

11. Quan l'aigua bulli, hi afegim sal i la pasta. Coem la pasta 8 minuts.

12. Quan la pasta està gairebé cuita, afegim els macarrons a la cassola, juntament amb una mica d'aigua de cocció i integrem tots els ingredients.

13. Hi posem uns daus de formatge de vaca per sobre.

14. Ho gratinem a 200º.

Anar al contingut