Pasta amb samfaina
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La samfaina és una combinació de verdures rica en fibra, vitamines i minerals, molt interessant per enriquir molts plats.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 cebes de Figueres
- 2 tomàquets pera
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 1 gra d'all
- 400 g macarrons
- Vi ranci
- Oli d'oliva OVE
- Formatge de vaca
- Farigola
- Llorer
- Alfàbrega
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
1. Posem a escalfar una cassola al foc.
2. Tallem a la microbrunesa 2 cebes de Figueres.
3. Afegim a la cassola un rajolí d'oli d'oliva, la ceba tallada i un gra d'all, que aixafem amb la pell. Deixem coure a foc molt baix fins que la ceba quedi molt rossa.
4. Mentrestant, tallem a la microbrunesa la resta de vegetals: 2 tomàquets pera, que hem pelat i buidat de llavors; l'albergínia, el pebrot i el carbassó. Els anem reservant per separat.
5. Apugem el foc de la cassola i hi aboquem el vi ranci. Evaporem l'alcohol.
6. Hi afegim el tomàquet reservat i el coem 10 minuts.
7. Hi afegim el pebrot i el coem 10 minuts.
8. Hi afegim el carbassó fins que quedi ben fet.
9. Finalment, hi afegim l'albergínia i ho perfumem amb pebre, llorer i farigola, i hi posem una mica de sal.
10. Després d'afegir-hi l'albergínia, posem una olla amb aigua i la portem a ebullició.
11. Quan l'aigua bulli, hi afegim sal i la pasta. Coem la pasta 8 minuts.
12. Quan la pasta està gairebé cuita, afegim els macarrons a la cassola, juntament amb una mica d'aigua de cocció i integrem tots els ingredients.
13. Hi posem uns daus de formatge de vaca per sobre.
14. Ho gratinem a 200º.