Rostit, caldo i fideus, amb un sol pollastre
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina salvatge
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
1 pollastre de pagès
1 ceba
2 pastanagues
1 porro
Alls
Llard
Oli d'oliva
Vi ranci
Fideus
Herbes aromàtiques
PREPARACIÓ
- Comencem per tallar el pollastre. Li traiem el cap i el descartem, però reservem el coll per al rostit i la seva pell per al caldo.
- Retirem també la pell del cul i la guardem per al caldo.
- El buidem per dins: aprofitem el fetge per a picades, traiem la melsa i netegem el pedrer.
- Tallem les aletes i els quarts, traient l'os central que reservem també per fer caldo.
- Per preparar el rostit, tallem els quarts de cuixa i pit en talls més petits.
- Tallem les verdures en trossos grossos: ceba, pastanaga, porro, alls sense pelar...
- Posem el pollastre i les verdures en una cassola per a forn, ho salpebrem i hi posem bastant d'oli d'oliva.
- Afegim llard, també amb generositat, de manera que s'impregni bé del greix tot el contingut de la cassola.
- Posem herbes aromàtiques (farigola, romaní...) i ho reguem amb vi ranci.
- Enfornem a 180 graus durant una hora i mitja, girant el pollastre cada 40 minuts.
- Per fer el caldo, aprofitem els ossos i les pells que hem reservat, ho cobrim d'aigua i ho deixem bullir durant 1 hora i quart.
- Un cop bullit, el colem.
- Amb el suc que ha deixat la safata del rostit farem uns fideus.
- Escalfem les restes de suc a foc fort.
- Hi posem els fideus i els enrossim.
- Els cobrim amb una mica d'aigua i deixem que es coguin fins que siguin al dente.