Rostit, caldo i fideus, amb un sol pollastre

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de pagès

    1 ceba

    2 pastanagues

    1 porro

    Alls

    Llard

    Oli d'oliva

    Vi ranci

    Fideus

    Herbes aromàtiques

PREPARACIÓ

  1. Comencem per tallar el pollastre. Li traiem el cap i el descartem, però reservem el coll per al rostit i la seva pell per al caldo.
  2. Retirem també la pell del cul i la guardem per al caldo.
  3. El buidem per dins: aprofitem el fetge per a picades, traiem la melsa i netegem el pedrer.
  4. Tallem les aletes i els quarts, traient l'os central que reservem també per fer caldo.
  5. Per preparar el rostit, tallem els quarts de cuixa i pit en talls més petits.
  6. Tallem les verdures en trossos grossos: ceba, pastanaga, porro, alls sense pelar...
  7. Posem el pollastre i les verdures en una cassola per a forn, ho salpebrem i hi posem bastant d'oli d'oliva.
  8. Afegim llard, també amb generositat, de manera que s'impregni bé del greix tot el contingut de la cassola.
  9. Posem herbes aromàtiques (farigola, romaní...) i ho reguem amb vi ranci. 
  10. Enfornem a 180 graus durant una hora i mitja, girant el pollastre cada 40 minuts.
  11. Per fer el caldo, aprofitem els ossos i les pells que hem reservat, ho cobrim d'aigua i ho deixem bullir durant 1 hora i quart.
  12. Un cop bullit, el colem.
  13. Amb el suc que ha deixat la safata del rostit farem uns fideus.
  14. Escalfem les restes de suc a foc fort.
  15. Hi posem els fideus i els enrossim.
  16. Els cobrim amb una mica d'aigua i deixem que es coguin fins que siguin al dente. 

 

Anar al contingut