Rotllets de col farcits de carn

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial B12. També té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, motiu pel qual cal prendre'n ocasionalment i sempre traient-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al farcit de carn 

    1 cuixa de xai
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba tendra
  • 2 grans d'all 
  • 300 ml brou de xai 
  • 1/4 got de vi negre 
  • Oli OVE 
  • Pebre negre 
  • Sal 
  •   
  • Per als rotllets 
  • 4 fulles grosses de col arrissada 
  • 2 cullerades mantega  
  • Sàlvia 
  • Coriandre 
  • Romaní 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a trossos grossos dues pastanagues i una ceba. Ho portem a la safata del forn. 
  2. Afegim a la safata dos grans d'all amb pell.
  3. Salpebrem una cuixa de xai i l'afegim a la safata de forn.
  4. Afegim 1/4 de got de vi negre i 300 ml de brou de xai. 
  5. Cobrim la safata de forn amb una altra safata a l'inrevés i ho portem al forn i ho coem 4 hores a 140º.
  6. Passat aquest temps, ho traiem del forn i deixem que baixi la temperatura. Un cop hagi baixat, desossarem la cuixa de xai. Posem en un altre plat les verdures cuites i en una gerra el suc de la mateixa carn.
  7. Posem una olla a escalfar amb força aigua i un pessic generós de sal. És on escaldarem les fulles de col.
  8. Picarem amb ganivet la carn i els vegetals i ho barregem tot. Hi afegim el suc de cocció per aconseguir la textura desitjada.
  9. Traiem el peduncle a 4 fulles grosses de col arrissada.
  10. Quan l'aigua bulli, hi posem la col uns 20-30 segons.
  11. Rescatem les fulles de col i les assequem amb un drap de cotó.
  12. Posem una cullerada de farcit a la col escaldada i la tanquem com si fos un rotllet xinès.
  13. Ho tanquem amb un escuradents.
  14. Hem de fer el mateix amb les altres fulles de col.
  15. Posem dues cullerades de mantega a escalfar. Hi posem un pessic de sal.
  16. La desfem i hi afegim unes fulles de sàlvia fresca, coriandre i romaní.
  17. Afegim a la paella amb les herbes els rotllets i els marquem.
  18. Emplatem.
Anar al contingut