Rotllets de col farcits de carn
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial B12. També té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, motiu pel qual cal prendre'n ocasionalment i sempre traient-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
Per al farcit de carn
1 cuixa de xai- 2 pastanagues
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 300 ml brou de xai
- 1/4 got de vi negre
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
- Per als rotllets
- 4 fulles grosses de col arrissada
- 2 cullerades mantega
- Sàlvia
- Coriandre
- Romaní
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem a trossos grossos dues pastanagues i una ceba. Ho portem a la safata del forn.
- Afegim a la safata dos grans d'all amb pell.
- Salpebrem una cuixa de xai i l'afegim a la safata de forn.
- Afegim 1/4 de got de vi negre i 300 ml de brou de xai.
- Cobrim la safata de forn amb una altra safata a l'inrevés i ho portem al forn i ho coem 4 hores a 140º.
- Passat aquest temps, ho traiem del forn i deixem que baixi la temperatura. Un cop hagi baixat, desossarem la cuixa de xai. Posem en un altre plat les verdures cuites i en una gerra el suc de la mateixa carn.
- Posem una olla a escalfar amb força aigua i un pessic generós de sal. És on escaldarem les fulles de col.
- Picarem amb ganivet la carn i els vegetals i ho barregem tot. Hi afegim el suc de cocció per aconseguir la textura desitjada.
- Traiem el peduncle a 4 fulles grosses de col arrissada.
- Quan l'aigua bulli, hi posem la col uns 20-30 segons.
- Rescatem les fulles de col i les assequem amb un drap de cotó.
- Posem una cullerada de farcit a la col escaldada i la tanquem com si fos un rotllet xinès.
- Ho tanquem amb un escuradents.
- Hem de fer el mateix amb les altres fulles de col.
- Posem dues cullerades de mantega a escalfar. Hi posem un pessic de sal.
- La desfem i hi afegim unes fulles de sàlvia fresca, coriandre i romaní.
- Afegim a la paella amb les herbes els rotllets i els marquem.
- Emplatem.