Sopa de minestra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga és una de les hortalisses més riques en beta-carotens (pro-vitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
1,5 litres d'aigua
100 g xampinyons
4 aletes de pollastre
3 pastanagues
2 patates
2 carcasses de pollastre
2 cebes de Figueres
1 porro
1 llimona
Mitja branca api
Un quart de col
Anet sec
Farigola seca
Vi blanc
Pebre
PREPARACIÓ
- Tallem a mirepoix 2 cebes de Figueres, 2 pastanagues i 1 porro. Les posem en una safata per a forn amb paper vegetal junt amb 2 carcasses de pollastre i 4 aletes. Ho enfornem 30 minuts a 200º.
- Posarem tot el contingut de la safata a una olla fonda i ho desglacem tot amb vi blanc.
- Hi afegim 1 litre i mig d'aigua, una pela de llimona i ho farem bullir una hora. Després ho colarem i ho deixarem tot la nit a la nevera. Quan el tornem a agafar l'haurem de desengreixar.
- Posem el brou desengreixat de nou als fogons i el portem a ebullició.
- Mentrestant, tallem a mida minestra la meitat d'una branca d'api, 1 pastanaga i 2 patates que reservem en un plat. Després tallem un quart de col i 100 g xampinyons i ho reservem en un segon plat.
- Preparem un saquet amb anet i farigola.
- Aboquem les herbes aromàtiques i el primer plat a l'olla i ho deixem bullir 10 minuts.
- Passats els 10 minuts hi afegim els ingredients que tenim al segon plat.
- Traiem les herbes aromàtiques, hi posem una mica més de farigola per sobre i ja ho podem emplatar.