Xauarma de gírgoles amb salsa de iogurt

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER AL XAUARMA

    500 g de gírgoles
  • Ceba tendra
  • Oli d'oliva
  • Suc de llimona 
  • Sal i pebre
  • Herbes aromàtiques i espècies (nou moscada, gingebre, pebre vermell, canyella, orenga, farigola, julivert i coriandre)
  • Pa de pita 
  • Verdures crues al gust (cirerols, enciam, ceba de Figueres...)

     

    PER A LA SALSA DE IOGURT

    1 iogurt natural
  • Suc de llimona
  • 1 gra d'all
  • Coriandre fresc o menta

PREPARACIÓ

  1. Per a aquesta recepta de xauarma, tractarem la gírgola com si fos xai o pollastre. Un cop rostit, ho tallaríem a tires fines. Ho farem, en aquest cas sense rostir, amb les gírgoles..
  2. Un cop fetes les tires, les reservem.
  3. En el got de la batedora, hi posem ceba tendra tallada i dos grans d'all amb una mica de suc de llimona.
  4. Ho triturem.
  5. Hi afegim al got una culleradeta de cafè de sal i pebre, una mica d'oli i la barreja d'herbes i espècies.
  6. Marinem les gírgoles amb la salsa durant una hora com a mínim.
  7. Les enfornem durant 15 minuts a foc fort, fins que siguin cruixents. 
  8. Preparem el pa àrab o el comprem fet del súper.
  9. Si el pa el feu a casa, heu de barrejar farina blanca i farina integral, sal i llevat i deixar que pugi abans de ficar-ho al forn. Podeu afegir-hi un rajolí d'oli d'oliva i alguna espècie. L'heu de coure a foc fort.
  10. Per a la salsa de iogurt, piquem coriandre o menta al morter amb una mica de suc de llimona i l'all. 
  11. Ho barregem amb el iogurt natural.
  12. Emplatem el pa de pita o pa àrab doblegat, fent un entrepà, amb les gírgoles, verdures crues al gust (cirerols, enciam, ceba crua...) i ho amanim amb la salsa de iogurt. 
Anar al contingut