Xauarma de gírgoles amb salsa de iogurt
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER AL XAUARMA
500 g de gírgoles- Ceba tendra
- Oli d'oliva
- Suc de llimona
- Sal i pebre
- Herbes aromàtiques i espècies (nou moscada, gingebre, pebre vermell, canyella, orenga, farigola, julivert i coriandre)
- Pa de pita
-
Verdures crues al gust (cirerols, enciam, ceba de Figueres...)
PER A LA SALSA DE IOGURT
1 iogurt natural - Suc de llimona
- 1 gra d'all
- Coriandre fresc o menta
PREPARACIÓ
- Per a aquesta recepta de xauarma, tractarem la gírgola com si fos xai o pollastre. Un cop rostit, ho tallaríem a tires fines. Ho farem, en aquest cas sense rostir, amb les gírgoles..
- Un cop fetes les tires, les reservem.
- En el got de la batedora, hi posem ceba tendra tallada i dos grans d'all amb una mica de suc de llimona.
- Ho triturem.
- Hi afegim al got una culleradeta de cafè de sal i pebre, una mica d'oli i la barreja d'herbes i espècies.
- Marinem les gírgoles amb la salsa durant una hora com a mínim.
- Les enfornem durant 15 minuts a foc fort, fins que siguin cruixents.
- Preparem el pa àrab o el comprem fet del súper.
- Si el pa el feu a casa, heu de barrejar farina blanca i farina integral, sal i llevat i deixar que pugi abans de ficar-ho al forn. Podeu afegir-hi un rajolí d'oli d'oliva i alguna espècie. L'heu de coure a foc fort.
- Per a la salsa de iogurt, piquem coriandre o menta al morter amb una mica de suc de llimona i l'all.
- Ho barregem amb el iogurt natural.
- Emplatem el pa de pita o pa àrab doblegat, fent un entrepà, amb les gírgoles, verdures crues al gust (cirerols, enciam, ceba crua...) i ho amanim amb la salsa de iogurt.