"El tàper de la iaia", receptes de tota la vida fetes amb molt d'amor
Amb "El tàper de la iaia" viatgem arreu de Catalunya i ens colem a les cuines de la Dolors, la Maria, la Roser, la Marina, la Sílvia i la Joaquima. Són les iaies protagonistes del programa i les visitem no només per tastar els plats típics de la zona, sinó per enriquir-nos amb el parlar i les expressions pròpies de cada territori. Hem estat a l'Alt i el Baix Empordà, a la Ribera d'Ebre, a la Catalunya Central, a les Garrigues i al Barcelonès. I a tot arreu hem gaudit de la companyia d'aquestes dones sàvies, tendres, i divertides, hem après amb elles i hem tastat uns plats deliciosos.
Les nostres protagonistes fan la cuina que han vist fer sempre a casa, a les seves mares, a les seves àvies, a les sogres... Per això, a "El tàper de la iaia" hi trobeu receptes de tota la vida: fricandó, cassola de tros, sarsuela, sardines amb suc, peus de porc, suquet de peix, crema catalana, coca, cargols... Però, per a qui cuinen les àvies? Cuinen per a la seva família, fills i nets, perquè, com diu la Roser, una de les nostres iaies protagonistes, "la cuina és un acte d'amor, sempre".
I si anem a dinar a casa la iaia i marxem amb un tàper sota el braç, ens enduem una píndola d'amor de la iaia per obrir i degustar quan més ho necessitem. Obrir el tàper que ens ha fet la iaia és connectar amb ella, agrair-li l'estona que ha dedicat a cuinar aquest plat i connectar també amb les generacions anteriors, de qui la nostra àvia ha après a cuinar. Per això, la nostra és una proposta d'homenatge i de connexió entre generacions en què les iaies fan de nexe entre passat i present.
El nou programa ja està disponible a la plataforma 3Cat i a YouTube.
