Alícia, la cuina al país de la ciència

La ciència normalment entra a la cuina per analitzar el que s'hi fa. L'equip de Ferran Adrià circula en sentit contrari: prenent com a punt de partida
1 min
La ciència normalment entra a la cuina per analitzar el que s'hi fa. L'equip de Ferran Adrià circula en sentit contrari: prenent com a punt de partida la ciència, intenta crear idees i receptes noves.

L'objectiu és que els nous coneixements generats puguin ser aprofitats per la societat. Amb el químic Pere Castells, el reporter del programa, Miquel Piris, aprèn, literalment, a obtenir el gust de la terra del Bages: amb un rotavapor n'extreu l'essència gràcies a una tecnologia de destil·lació a baixa temperatura desenvolupada per Alícia (Alimentació i Ciència).
Més enllà del plaer de jugar amb els sentits, Alícia treballa per millorar la vida de persones que necessiten fer dieta com ara els fenilcetonúrics, una malaltia que pot provocar retard mental greu en l'afectat si ingereix aliments amb proteïnes. Acompanyarem una persona afectada per aquesta malaltia perquè pugui menjar per primer cop un flam o una salsa romesco fets amb ingredients aptes per a fenilcetonúrics.
Al plató del programa, el presentador, Marc Boada, ens explica els secrets de l'esferificació i quins són els aliments més sans segons la Universitat de Yale.

Avui és notícia