21 persones passen la nit de Cap d'Any atrapades en un telefèric als Estats Units
El rescat va durar hores degut al mal temps i no hi ha hagut ferits (Reuters)

21 persones passen la nit de Cap d'Any atrapades en un telefèric als Estats Units

Dues cabines del telefèric de Sandia Peak, a Albuquerque, van quedar aturades per l'acumulació de gel que hi havia als cables de l'atracció

RedaccióActualitzat

Mai s'haurien imaginat una nit de Cap d'Any com aquesta. Plegaven de treballar i es disposaven a celebrar-la amb amics, parelles i família, però el mal temps els va deixar suspesos a 3.000 metres en dues cabines d'un telefèric a l'estat de Nou Mèxic, als Estats Units.

Els fets van passar al telefèric de Sandia Peak, a Albuquerque, al sud-oest del país, degut a la humitat i les baixes temperatures que van glaçar els cables de l'atracció.

Els forts vents havien provocat una acumulació de gel a la línia de l'aeri i els dos vagons hi van quedar enganxats. Els rescatats es van passar unes 15 hores penjats, amb temperatures gèlides que van complicar un rescat que va acabar sense ferits.

Els afectats són dos operadors del telefèric i 18 treballadors del restaurant que hi ha al capdamunt de la línia. Amber Santos, de 31 anys i treballadora del restaurant TEN3, ha relatat els fets a Albuquerque Journal: "Em pensava que ens moriríem". D'altres relaten la por d'estar-se tantes hores balancejant-se a la cabina enmig del mal temps.

Segons un dels responsables de l'empresa del telefèric, Michael Donovan, el rescat es va fer en condicions extremes i en cap moment es va témer que les cabines poguessin caure. Diu que la situació ha estat del tot "inusual".

Des de l'oficina del xèrif asseguren que s'han entrenat diverses vegades per a escenaris com a aquest però que mai s'havien trobat en un cas així i amb tanta gent.

Els rescatats van haver de baixar fent ràpel des de les cabines on estaven atrapats.

 

 

 

Alguns dels treballadors es queixen que no se'ls deixés marxar abans del restaurant, tot i ser Cap d'Any, ja que la previsió de mal temps ja se sabia.

El director general del restaurant, que també va quedar atrapat, explica que els equips d'emergència es van assegurar que poguessin estar abrigats, hidratats i amb menjar. Els van fer arribar tot el material per les escotilles del sostre.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut