El fundador i president de Slow Food Internacional, Carlo Petrini, durant l'acte. (Font: ACN)
El fundador i president de Slow Food Internacional, Carlo Petrini, durant l'acte. (Font: ACN)

46 restaurants catalans reben el distintiu "Km0" que atorga l'associació Slow Food

El president i fundador de l'associació Slow Food, Carlo Petrini, ha guardonat 46 restaurants catalans amb la placa "km0" Slow Food, que els distingeix per ser establiments que treballen per la qualitat i la promoció de la producció agrícola local.
Redacció
2 min

46 restaurants catalans reben les plaques "Km 0" que l'associació Slow Food lliura a aquells establiments que s'han distingit per incorporar la filosofia gastronòmica i ecologista del moviment Slow Food.

Durant la cerimònia d'entrega al Palau Robert de Barcelona, el president del moviment Slow Food, Carlo Petrini, ha reclamat que el menjar "no pot ser només una mercaderia". Preocupat per la situació del camp, del qual ha denunciat que el 50% dels productes es desaprofiten, Petrini ha fet una crida als orígens, perquè la gent li presti més atenció, "ja que, si no retornem a la terra, perdrem el cap", ha advertit. El moviment del qual és fundador treballa per "donar valor" a l'alimentació i a la producció agrícola local.

Dintre de l'estratègia de promoció turística de la Generalitat, l'Agència Catalana de Turisme promociona els restaurants km0 i les seves propostes gastronòmiques, basades en una cuina de proximitat i de qualitat.

Dels 46 restaurants "Km0" Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte a l'any anterior, s'han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya. A més dels cuiners representants d'aquests establiments, a l'acte, també hi han assistit productors catalans, que han tingut l'oportunitat de mostrar els seus productes en un mercat que s'ha organitzat als Jardinets del Palau Robert.

A l'acte, també hi ha participat el conseller d'Interior, Felip Puig, que ha destacat que "el segell Slow Food no és només un reconeixement a la qualitat i l'exigència, sinó també a un model sostenible amb l'economia local i a un compromís amb la comunitat". Puig també s'ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que "si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial, és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori" i, en aquest sentit, ha agraït als cuiners allí presents la seva labor a favor de la gastronomia catalana.

Slow Food és un moviment internacional que neix als 80 a Itàlia amb la vocació de contrarestar la moda del menjar ràpid. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països sota l'objectiu de promoure i redescobrir la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori. A Catalunya hi ha nou agrupacions territorials d'Slow Food, sota el nom Convivium.

Avui és notícia