Corpinnat arriba als 16 membres amb la incorporació del Celler Kripta
La marca col·lectiva Corpinnat ha fet oficial l'annexió del Celler Kripta, després d'haver superat totes les auditories obligatòries. Amb aquesta incorporació, ja són setze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren vins escumosos seguint un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat.
El Celler Kripta explica que deixa DO Cava i emprèn "un nou camí" dins de Corpinnat, "assumint el llegat de la pròpia història com a part irrenunciable".
El nou membre de Corpinnat va néixer sota el nom d'Agustí Torelló Mata el 1978, i el 2024 va adoptar aquesta nova imatge corporativa coincidint amb un relleu generacional. Kripta elabora tots els escumosos a partir de vins elaborats al celler, amb verema 100% manual i amb certificació ecològica i vegana.
A més de mantenir-se fidels a les varietats autòctones tradicionals del Penedès --macabeu, xarel·lo i parellada--, actualment elabora 500.000 ampolles d'escumosos de llarga criança presents a més de 30 països.
Des que va néixer, l'abril del 2018, fins a l'actualitat, Corpinnat ha incorporat els següents cellers:
- Gramona
- Llopart
- Nadal
- Recaredo
- Sabaté i Coca
- Torelló
- Huguet de Can Freixes
- Júlia Bernet
- Mas Candí
- Can Descregut
- Pardas
- Bufadors
- Cisteller
- Viader
- Mas de la Basserola
- Celler Kripta
