Els setrills d'hotels i restaurants hauran de ser d'un sol ús

Espanya s'avança a la UE i obligarà que les setrilleres dels restaurants i hotels siguin d'envasos que no es pugin reomplir, segons ha avançat el ministre Cañete. Des del sector es feliciten de la iniciativa.
Redacció
1 min
Espanya s'ha avançat a la Unió Europea i obligarà que els setrills dels restaurants i hotels siguin d'un sol ús. És a dir, que no es puguin reomplir, que és el debat que hi ha entre els països europeus. A Brussel·les la proposta s'ha ajornat perquè els països nòrdics no hi estaven d'acord.

El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha defensat la mesura en el lliurament dels premis als millors olis d'oliva d'aquest any. Cañete, que ha anunciat que el nou requisit s'aprovarà per decret en una data que no ha concretat, ha assegurat que el de l'oli d'oliva és un sector "estratègic" per a Espanya.

Des del sector es feliciten de la iniciativa. Jaume Bages, president de la Cooperativa Agrícola Caixa Agrària de Cambrils, s'ha endut una de les distincions als millors olis de l'estat. Bages ha explicat que li sembla "fantàstic" perquè "potencia l'oli de qualitat" i fomenta que els clients sàpiguen quin oli estan consumint.

Avui és notícia