
Indignació per una influencer que va capturar un uombat a Austràlia per fer-s'hi una foto
Les autoritats australianes estan revisant el visat de la jove després de les imatges
El vídeo de la influencer estatunidenca Sam Jones capturant una cria de uombat salvatge en plena nit a Austràlia per fer-s'hi una foto ha provocat la indignació del país, fins al punt que les autoritats d'immigració estan revisant el visat de la jove.
Sam Jones es presenta a les seves xarxes socials com a "biòloga de vida silvestre i científica ambiental" i va compartir amb els seus gairebé 100.000 seguidors d'Instagram les imatges on se la veu corrent per capturar el uombat, un marsupial endèmic del país oceànic.
"He atrapat un uombat nadó", declara somrient a càmera mentre sosté l'animal en braços, que emet sorolls de malestar i incomoditat. Mentrestant, la mare de la cria ho observa des de la distància fins que la influencer decideix tornar a deixar la cria lliure.
Els uombats són uns herbívors grassonets d'un metre de llarg, aproximadament, amb les potes gruixudes, pèl marró, cua curta i amb hàbits nocturns. No és una espècie amenaçada, però sí que en els darrers anys afronten problemes de salut per la propagació de la sarna.
El vídeo del moment compartit per la influencer
El vídeo de la influencer s'ha fet viral a les xarxes socials, en què els usuaris australians mostren la seva indignació contra l'estatunidenca, que ha acabat fent el compte d'Instagram privat. Tot i això, altres comptes han compartit les imatges que ella mateixa va penjar.
El cas arriba al govern australià
La polèmica del cas ha arribat fins al govern australià. El seu ministre d'Interior i d'Immigració, Tony Burke, va dir que el seu departament està revisant les condicions del visat de Jones per si hagués vulnerat alguna llei.
"En qualsevol cas, amb el nivell d'escrutini al qual s'enfrontarà si algun cop torna a sol·licitar un visat, em sorprendria que si més no s'hi molestés (...) No puc esperar al moment en què aquesta persona surti d'Austràlia, i espero que no torni", ha dit Burke en un comunicat.
Poc abans, la ministra d'Exteriors, Penny Wong, havia qualificat les imatges d'"horribles", mentre que més tard el primer ministre, Anthony Albanese, va catalogar els fets d'"indignants".
Segons la Llei de Protecció Ambiental i de Bioseguretat de 1999, és il·legal danyar o capturar qualsevol espècie silvestre nadiua a Austràlia i pot implicar multes de fins a 300.000 dòlars australians (més de 174.000 euros).
- ARXIVAT A:
- Maltractament animalAustràlia