La "Guia Michelin 2009" manté les tres estrelles a Adrià, Ruscalleda i Santamaria

La prestigiosa "Guia Michelin" ja ha donat a conèixer els establiments de restauració que formaran part de la seva llista de cara al 2009. Entre els que mantenen la màxima categoria, és a dir, les tres estrelles, hi ha tres dels restauradors catalans més internacionals: Ferran Adrià al capdavant d'El Bulli de Roses, Carme Ruscalleda amb el Sant Pau de Sant Pol de Mar i Santi Santamaria dirigint el Can Fabes de Sant Celoni. El cuiner Sergi Arola també manté les seves dues estrelles, però no per al restaurant La Broche, que ha deixat de dirigir, sinó pel seu nou restaurant de Madrid, Sergi Arola Gastro. En l'edició 2009 d'aquesta guia, cinc restaurants catalans guanyen la seva primera estrella i quatre més la perden.
1 min
La guia també atribueix qualitat de dues estrelles als restaurants Tristán de Portals Nous, a Mallorca; l'Àbac, de Barcelona; El Celler de Can Roca, de Girona, i el Sant Celoni, de Madrid.

Els altres establiments catalans que figuren per primera vegada a la prestigiosa "Guia Michelin" amb una estrella són L'Aliança d'Anglès, el Cinc sentits i el Manairó de Barcelona, Els Tinars de Llagostera i L'Angle de Sant Fruitós de Bages. En canvi, la perden el Caelis, de Barcelona; La Cuina de Can Pipes, de Mont-ras; L'Esguard, de Sant Andreu de Llavaneres, i L'Hostal de Sant Salvador, de la Vall de Bianya.

Avui és notícia