La història de Cacaolat referma la seva vinculació amb Catalunya
L'embrió de Cacaolat és al carrer Xuclà de Barcelona. Va ser aquí on Joan Viader va crear el 1933 aquesta dolça beguda que, amb els anys, s'ha convertit en un dels berenars, esmorzars o refrescos més populars i que ara està en perill. El Cacaolat, un batut de cacau, va néixer aprofitant la llet que sobrava de fer la nata i la mantega que, fins aquell moment, es llençaven.
1 min
El procés de fabricació del Cacaolat es feia a la planta envasadora de Letona, el principal accionista i gerent de la qual era Marc Viader i Bas. Ja el primer any, els consumidors van apreciar i impulsar la beguda, i la producció va superar les 20.000 ampolles mensuals.
Els últims anys, però, el propietari de Cacaolat i Letona ha estat el polèmic empresari José María Ruiz Mateos. La seva gestió ha abocat el seu grup d'empreses al concurs de creditors. Diverses cases s'han interessat per la compra de Cacaolat, perquè continua sent una marca reconeguda pel públic amb una especial identificació.
Precisament aquest sentiment d'identificació es va plasmar ara fa uns dies a les xarxes socials, quan els tuitaires van començar a mobilitzar-se amb les etiquetes #Salvemelcacaolat i #Cacaolat per evitar que aquest batut de cacau tan nostrat desaparegui.
Els últims anys, però, el propietari de Cacaolat i Letona ha estat el polèmic empresari José María Ruiz Mateos. La seva gestió ha abocat el seu grup d'empreses al concurs de creditors. Diverses cases s'han interessat per la compra de Cacaolat, perquè continua sent una marca reconeguda pel públic amb una especial identificació.
Precisament aquest sentiment d'identificació es va plasmar ara fa uns dies a les xarxes socials, quan els tuitaires van començar a mobilitzar-se amb les etiquetes #Salvemelcacaolat i #Cacaolat per evitar que aquest batut de cacau tan nostrat desaparegui.