La millor baguet del món la fa un tunisià
Les normes són estrictes: 65 centímetres i 300 grams. Màxim. Una etiqueta i un codi garanteixen l'anonimat dels participants, i un jurat d'experts valora la cocció, el gust, la textura i l'aspecte. I aquest any el guanyador és un tunisià de 42 anys que s'hi dedica des dels 15.
Redacció
1 min
És un dels símbols de França i entra cada dia a totes les cases. Hi ha poques coses més franceses que la baguet. Però la millor baguet no la fa un francès.
És una icona tan reconeguda com la torre Eiffel o el Sagrat Cor. És la baguet, companya inseparable dels autèntics parisencs. I aquesta és la cua dels 203 forners que es presentaven al concurs de la millor baguet de la capital francesa.
Cinquanta-dues les van desqualificar perquè eren massa llargues o pesaven massa. Les normes són estrictes. 65 centímetres i 300 grams. Màxim. Una etiqueta i un codi garanteixen l'anonimat dels participants, i un jurat d'experts valora la cocció, el gust, la textura i l'aspecte. I aquest any el guanyador és un tunisià de 42 anys que s'hi dedica des dels 15.
És la segona vegada que el premi se l'endú un forner d'origen magrebí. Encara que la forma de treballar és 100% tradicional francesa.
"Amb la nostra baguet hem fet un gran treball de recerca: pastar la massa el dia anterior, amb 24 hores d'antelació, humitejar-la un 70 per cent. Les fem a mà, hi posem menys llevat. És un pa que és ben descansat i ben dissenyat en un estil passat de moda"
El premi són 4.000 euros i l'encàrrec de proveir el palau de l'Elisi amb les seves baguets. Diuen que el president francès fa règim sempre però, en tot cas, té fama de panarra. Per al forner aquest concurs és una oportunitat de fer-se famós i ampliar la clientela.
És una icona tan reconeguda com la torre Eiffel o el Sagrat Cor. És la baguet, companya inseparable dels autèntics parisencs. I aquesta és la cua dels 203 forners que es presentaven al concurs de la millor baguet de la capital francesa.
Cinquanta-dues les van desqualificar perquè eren massa llargues o pesaven massa. Les normes són estrictes. 65 centímetres i 300 grams. Màxim. Una etiqueta i un codi garanteixen l'anonimat dels participants, i un jurat d'experts valora la cocció, el gust, la textura i l'aspecte. I aquest any el guanyador és un tunisià de 42 anys que s'hi dedica des dels 15.
És la segona vegada que el premi se l'endú un forner d'origen magrebí. Encara que la forma de treballar és 100% tradicional francesa.
"Amb la nostra baguet hem fet un gran treball de recerca: pastar la massa el dia anterior, amb 24 hores d'antelació, humitejar-la un 70 per cent. Les fem a mà, hi posem menys llevat. És un pa que és ben descansat i ben dissenyat en un estil passat de moda"
El premi són 4.000 euros i l'encàrrec de proveir el palau de l'Elisi amb les seves baguets. Diuen que el president francès fa règim sempre però, en tot cas, té fama de panarra. Per al forner aquest concurs és una oportunitat de fer-se famós i ampliar la clientela.