Menopausa i nutrició: n'estudien la relació per prevenir símptomes i patologies associades
El centre tecnològic Eurecat lidera un estudi amb voluntàries en aquesta etapa
La menopausa és una etapa natural en la vida d'una dona, però "falta informació a nivell científic", assenyala Mireia Bosch, dietista, nutricionista i investigadora d'Eurecat.
Des de l'àrea de Biotecnologia d'aquest centre tecnològic, amb seu a Reus, volen definir estratègies nutricionals per prevenir símptomes i patologies associades a la menopausa. Amb aquest objectiu, han començat un estudi amb dones en aquesta etapa.
Es recullen dades com el pes i l'alçada, diverses analítiques i un registre dietètic de les voluntàries que hi participen. S'analitzen paràmetres metabòlics, hormonals i de la microbiota intestinal.
Amb la menopausa, augmenta el risc de tenir fractures, diabetis o malalties cardiovasculars, entre d'altres.
Francesc Puiggròs, director científic de l'àrea biotecnològica d'Eurecat, ha destacat la importància de "l'enfoc preventiu de la nutrició".
Les voluntàries reben recomanacions específiques basades en el patró saludable de la dieta mediterrània.
Per a l'estudi, els científics busquen més voluntàries: dones d'entre 40 i 60 anys a la menopausa. Les conclusions poden trigar un parell d'anys, i aniran enfocades a consells nutricionals de precisió, molt personalitzats.
- ARXIVAT A:
- Salut