Oli amb olives collides en lluna plena, l'estrella del catàleg d'un productor de Castelló de Farfanya
És l'estrella del catàleg d'un productor de Castelló de Farfanya, a la Noguera, que avança unes setmanes la seva collita d'olives arbequines i la fa durant una nit de lluna plena. Diu que, a pesar que en cull menys, són de més qualitat.
Televisió de Catalunya
1 min
Un productor d'oli de Castelló de Farfanya, a la Noguera, ja fa uns anys que es va decidir a avançar unes setmanes la seva collita d'olives arbequines, que a Catalunya normalment comença a primers de novembre. En preveu una mica menys de producció però, en canvi, una qualitat més gran que inclou el producte estrella, un oli fet amb olives recollides durant una nit de lluna plena.
Per aconseguir-ho la màquina recol·lectora fa una jornada de treball inèdita: de nit. Amb llum de la màquina, però també de la lluna plena. Tot plegat pel consell d'un veí que sembla que li havia recomanat que tingués en compte la lluna a l'hora de planificar la collita. Una afirmació basada en la saviesa popular lligada a l'agricultura. Però, sobretot, un acte de marxandatge per afegir valor a la collita de l'oliva arbequina que es fa a diverses finques de regadiu de Castelló de Farfanya. Aquí ja cullen des de fa dies, avançant-se fins a un mes a la collita d'altres zones.
L'oli que surt en trinxar les olives recollides sota la lluna és, segons el seu productor, més afruitat encara que la resta del que produeix. I per això en multiplica per quatre el preu: fins a 20 euros el litre.
Per aconseguir-ho la màquina recol·lectora fa una jornada de treball inèdita: de nit. Amb llum de la màquina, però també de la lluna plena. Tot plegat pel consell d'un veí que sembla que li havia recomanat que tingués en compte la lluna a l'hora de planificar la collita. Una afirmació basada en la saviesa popular lligada a l'agricultura. Però, sobretot, un acte de marxandatge per afegir valor a la collita de l'oliva arbequina que es fa a diverses finques de regadiu de Castelló de Farfanya. Aquí ja cullen des de fa dies, avançant-se fins a un mes a la collita d'altres zones.
L'oli que surt en trinxar les olives recollides sota la lluna és, segons el seu productor, més afruitat encara que la resta del que produeix. I per això en multiplica per quatre el preu: fins a 20 euros el litre.
