Orís acull fins a finals de novembre el Mercat de la Patata del Bufet

Fins a finals de novembre, Orís acull el Mercat de la Patata del Bufet. El cultiu d'aquesta varietat de patata s'ha multiplicat per cinc des que es va celebrar el primer mercat promocional ara fa vuit anys. Abans del mercat, aquesta varietat estava a punt de desaparèixer. A més, la collita d'aquest any no ha estat només considerablement millor en quantitat, sinó també en qualitat gràcies a les pluges d'aquests últims mesos.
1 min
Orís acull el Mercat de la Patata del Bufet des d'aquest dissabte i fins a finals de novembre. Aquest any s'ha collit més patata. A més, la qualitat és millor gràcies al temps que ha afectat Catalunya en els últims mesos. Enrere queden 10 mesos de feina. Al gener es van començar a preparar els camps, al febrer es va comprar la llavor, al març es va sembrar, i des d'aleshores se n'ha fet el seguiment. A l'estiu el sol l'ha madurat, fins a la collita del setembre. Aquest any s'han collit unes 50 tones de patata del Bufet, una varietat de patata que estava a punt de desaparèixer i que gràcies al mercat que es va començar a fer fa 8 anys, ha tingut una revifalla. Les terres on es cultiva aquesta patata s'han multiplicat per cinc i s'ha reintroduït a les millors cuines. Les mestresses de casa d'Orís, que durant el mercat col·laboren amb una mostra gastronòmica, han revelat als seus fogons alguns dels seus secrets per cuinar aquest tipus de patata. Les patates guardades a les fosques i a la fresca en coberts i cellers ja són a punt per ser venudes.

Avui és notícia