Triomfa el turisme enològic entre estrangers adinerats que participen en les veremes

El Priorat, la Terra Alta o la Conca de Barberà ja fa anys que exploten l'interès arquitectònic, a banda del vinícola, de les seves cooperatives. Ara, però, s'afegeix a aquest turisme l'anomenat enològic. No tan sols es tracta de visitar cellers i de tastar vins. La proposta inclou arremangar-se, anar a les vinyes i fer la verema al costat dels professionals del sector. Ho estan provant a les comarques de Tarragona i amb força èxit.
1 min
Veremar és una feina dura. La calor, els insectes i l'orografia dificulten el treball i, de vegades, és complicat trobar mà d'obra. Per això pot semblar curiós que hi hagi gent que arribi a pagar per practicar la verema: és l'anomenat turisme enològic. L'enoturista vol conèixer tot el que té a veure amb el món del vi, de vegades per interessos professionals. Les cases de pagès han ajudat a dinamitzar aquest turisme, ja que els propietaris els ofereixen participar en les activitats quotidianes. El principal mercat és el nacional, però els estrangers s'hi mostren molt interessats. Precisament, els estrangers d'alt poder adquistiu troben a internet un bon grapat d'ofertes en vacances enològiques. El turisme enològic es pot fer a mida. Qui no s'atreveix o no vol anar a veremar pot escollir visitar un celler.

Avui és notícia