10 tiktokers que has de conèixer per ser un veritable foodie
En aquest capítol hem conegut la Rosa Valls, una de les mítiques Iaies de Sils, una associació que vetlla per la conservació de la cuina tradicional, i la Sofia Janer, cuinera i influencer gastronòmica. La Sofia ha obert tot un nou món de possibilitats gastronòmiques a la Rosa ensenyant-li a buscar receptes a internet. Amb l'ajuda de la Llúcia, una amiga de la Rosa, han fet gyozas, les famoses crestes orientals.
Internet i les noves tecnologies ens han acostat la gastronomía en totes les seves variants. Cada any descobrim una nova cuina internacional, un nou restaurant low-cost d'allò més bo o un influencer que ofereix receptes bones i accessibles. Les xarxes socials són un gran altaveu per donar a conèixer qualsevol tendència, i, en la qüestió del menjar, els foodies en són els reis.
Els foodies han creat una comunitat àmplia i diversa en els darrers anys, especialment a Instagram, on es troben recomanacions de tota mena: restaurants i bars per anar, receptes tradicionals, receptes de postres sense sucre, recomanacions vegetarianes i un llarg etcètera. Com no podia ser d'altra manera, aquesta tendència ha arribat també a TikTok, on els foodies s'alliberen del postureig i deixen volar la imaginació.
10 tiktokers gastronòmics que has de conèixer
1. Burak Özdemir (@cznburak) és tota una sensació a TikTok, amb més de 44,3 M de seguidors. Aquest jove de 27 anys té un estil ben peculiar a les xarxes: només cuina receptes a mida XXL i sempre ho fa mirant a càmera amb un somriure, divertit i alhora inquietant.
2. Minikitchen (@minikitchen99, 228 mil seguidors) Si en Burak és especialista en la cuina XXL, el perfil de @minikitchen99 és de cuina en miniatura. Aquest compte, que pertany a una marca de peluixos, cuina tota mena de receptes asiàtiques mida casa de nines, com noodles o peix al forn.
3. Alejandro Biel (@gastro_barna, 11,5 mil seguidors). Aquest barceloní fa cinc anys va decidir unir les seves passions: el món digital, la gastronomia i la fotografia. Un cop havia conquerit Instagram, ha obert un perfil de TikTok ben interessant i no apte per a afamats. L'Alejandro comparteix vídeos curts dels plats que més li agraden dels que va tastant als restaurants de Barcelona. Els vídeos generen plaer només de mirar-los com un ASMR visual i us serviran per descobrir nous llocs per anar a menjar.
4. Chef Matt Broussard (@acooknamedmatt). Aquest chef nord-americà, amb 4,5 milions de seguidors, prepara als seus vídeos de TikTok receptes fàcils i divertides que et faran venir ganes de cuinar, encara que els fogons no siguin el teu fort.
5. Daddy Aarumugam (@villagefoodfactory7). L'Aarumugam va decidir deixar una feina mal pagada a Chennai, la capital de Tamil Nadu, a l'Índia, i va començar a fer vídeos del seu pare, en Jaymukh, de seixanta-dos anys, per penjar-los a TikTok. El pare de l'Aarumugam és un senyor entranyable que cuina en quantitats gegants receptes locals sense gaires floritures, però amb molt d'amor. Junts han aconseguit més de 2 milions de seguidors.
6. Sergio Enciso (@lacocinadelpirata). Aquest creador gastronòmic ja acumula 840.000 seguidors a TikTok. De manera ràpida i didàctica, aquest tiktoker vestit de pirata ensenya com fer receptes tradicionals senzilles, com carn a la brasa, amanides estiuenques o entrepans, tot molt i molt top! El seu repertori és tan variat com els seus acudits breus.
7. Vivian Aronson (@cookingbomb). Aquesta cuinera d'origen xinès establerta als Estats Units mostra com fer plats de cuina xinesa amb un to desafiant i alhora còmic. Va participar en una edició de Master Chef EUA i ja té 1,8 M de seguidors.
8. Miquel Moreno (@bcngourmet, 22,4 mil seguidors). En Miquel visita cada mes diversos establiments de Barcelona per mostrar els plats més recomanables i apetitosos de cada lloc. Al seu perfil també hi podreu trobar algunes receptes pas a pas a ritme de hit tiktoker i amb la seva cara de satisfacció final.
9. Sofía Croqs (@sofiacroqs). Aquesta noia aragonesa, amb més de 160.000 seguidors, ensenya de manera didàctica a fer les receptes més tradicionals, així com receptes adaptades a al·lèrgics o celíacs. Al seu perfil hi trobareu resposta a preguntes vitals com, per exemple, com es pot fer ceba caramel·litzada sense fer servir sucre.
10. Chebclub (@Chefclubar). El gener del 2016, tres germans van començar aquest projecte per portar la cuina creativa a les xarxes. A TikTok ja sumen un milió de seguidors i comparteixen receptes d'allò més curioses i espectaculars, com un sandvitx al cub, hamburguesa amb xurros o gots de formatge fregit.
