Rovellons: 3 mètodes per fer conserves

Fem un repàs dels tipus que podem trobar a casa nostra, desmuntem alguns mites i expliquem tres tècniques per fer conserva de rovellons
1 min

El micòleg Marc Casabosch parla, al "Tot es mou", dels diferents tipus de rovelló, el bolet estrella dels catalans. Veiem quins tipus podem trobar a casa nostra, desmuntem alguns mites i expliquem tres tècniques per fer conserva de rovellons.

Tècniques per fer conserva de rovellons:

Comencem amb l'opció més clàssica:

  • CONSERVA AMB VINAGRE I OLI

1 part de vinagre, 1 part d'oli, 3 parts d'aigua

  • ROVELLONS CONGELATS

Cal congelar-los amb el seva pròpia aigua

  • ROVELLOS ASSECATS

Mètode que es fa servir habitualment amb altres bolets, com els camagrocs.


Tipus de rovellons i on trobar-los a Catalunya:

  • PINETELL

El pinatell
El pinetell (CCMA)

Pinetell / Pinenca / Rovelló d'Obaga "Lactarius deliciosus"

  • ROVELLÓ D'AVET I DE PI NEGRE

El rovelló d'avet i el rovelló de pi negre
El rovelló d'avet i el rovelló de pi negre (CCMA)

Rovelló d'avet i rovelló de pi negre "Lactarius salmonicolor" i "Lactarius quieticolor"

  • ROVELLONS DE SANG

El rovelló de sang
El rovelló de sang (CCMA)

Rovelló de sang / Esclata-sang / Rovelló de solell "Lactarius sanguifluus"

  • ROVELLÓ VINADER

El rocvelló vinader
El rovelló vinader (CCMA)

- Rovelló vinader / Vinader / Esteper / Vinós "Lactarius vinosus"

Mites sobre els rovellons:


El Marc Casabosch confirma o desmenteix alguns mites o coses que es diuen sobre els rovellons:

  • Els rovellons de la costa són més bons que els del Pirineu -> Depèn del bosc
  • Els rovellons fan orinar fosc -> Cert
  • Al costat d'un rovelló sempre n'hi ha un altre -> No sempre
  • Els rovellons més grossos sempre tenen cucs -> No sempre
  • Els rovellons de l'Europa de l'Est poden ser radioactius -> Cert, en part

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Tot es mou

Mostra-ho tot