un gòtim de raïm verd
Onze propostes del "Cuines" perquè el raïm entri a la teva cuina (PxHere)

11 receptes amb raïm per innovar més enllà de les postres

Idees del 'Cuines' per convertir el raïm en la gran estrella del teu plat
3 min

El raïm és un d'aquells ingredients que, sense fer soroll, pot donar un gir inesperat a qualsevol plat. Dolçor natural, frescor i textura cruixent: tres virtuts que el fan irresistible tant en receptes salades com en les més llamineres. Des d'amanides lleugeres fins a guisats reconfortants o postres casolanes, sempre hi aporta un contrast que sorprèn.

En aquest recull hi trobaràs onze propostes del "Cuines", ben diferents i carregades de sabor, perquè el raïm entri a la teva cuina amb totes les seves virtuts. Preparat per sorprendre't? Som-hi!

Amanides i plats freds amb raïm

1. Amanida de cuscús amb raïm i panses

Amanida fresca amb el raïm com a protagonista, que hi aporta dolçor i frescor. Contrasta amb el cuscús, les anxoves i la taronja, que tenen un toc salat i cítric. Tot lligat amb oli de menta, el plat queda saludable, aromàtic i ple de contrastos.

2. Amanida d'escamarlans amb vinagreta de raïm

Una amanida elegant i fresca, amb escamarlans sucosos sobre torrades cruixents, faves i tomàquet dolç. La vinagreta de raïm aporta un toc dolç i lleuger que equilibra els gustos, mentre que el mesclum d'enciams hi dona frescor i textura.

Un plat ideal per començar un àpat amb sabor i sofisticació sense complicacions.

Plats calents amb raïm: receptes fàcils i saboroses

3. Ànec amb raïm

Un plat que fa festa. L'ànec confitat queda tendre i sucós quan es barreja amb el raïm i les figues, que aporten una dolçor natural i una salsa molt aromàtica.

El porro i les arrels --suaus i delicades-- arrodoneixen el plat i hi donen una textura agradable que acompanya perfectament la carn. Una recepta ideal per sorprendre sense complicacions.

4. Llom amb raïm i most

Un llom tendre banyat en una salsa de most brillant, en què el raïm aporta petites explosions de frescor. La cansalada torrada i les ametlles hi posen el cruixent, i el raïm gebrat converteix el plat en una proposta sorprenent.

Peix i marisc amb raïm

5. Brandada de bacallà, pil-pil, panses, raïm, cotnes

La brandada de bacallà és una harmonia de textures i sabors. La cremositat del morro de bacallà s'enllaça amb la intensitat sedosa del pil-pil, mentre que la dolçor subtil de les panses i el raïm moscatell hi aporten un contrast refinat.

Les cotnes cruixents hi afegeixen caràcter i unes gotes d'oli de cirereta tanquen el plat amb aroma i elegància. Un conjunt equilibrat pensat per seduir el paladar.

Brandada de bacallà, pil-pil, panses, raïm, cotnes
Un conjunt equilibrat pensat per seduir el paladar

6. Crema d'ametlles amb verat i raïm

Crema d'ametlles suau que contrasta amb la intensitat del verat fumat. El raïm aporta frescor i dolçor natural, i el caviar de salmó tanca el plat amb un toc salat i sofisticat. Boníssima!

Delícies dolces amb raïm

7. Escabetx dolç de bolets i raïm amb gelat de vainilla

Tot i que necessitaràs una hora i mitja per preparar aquest escabetx dolç de bolets i raïm, el resultat val completament la pena.

El plat combina els bolets, amb aromes suaus de vi blanc i taronja, amb la frescor i el toc lleugerament cruixent del raïm, cosa que crea un equilibri perfecte de gustos.

8. Púding de raïm i panses

Una recepta de rebosteria casolana que transforma croissants secs en un púding humit i ple d'aromes. Les panses infusionades i els grans de raïm s'integren en una massa suau que recorda les postres tradicionals de diumenge.

L'acabat amb ametlles torrades li dona aquell punt cruixent que fa que sempre tornis per una altra cullerada.

Té aquell punt cruixent que fa que sempre tornis per una altra cullerada

9. Almívar de llet amb raïm

Unes postres que combinen la dolçor del dulce de leche amb la frescor del raïm, equilibrat amb galetes cruixents i un toc de nata. Simple i elegant.

10. Confitura de raïm

La confitura de raïm és un concentrat dolç i aromàtic, amb un toc d'anís que la fa especial. Ideal per untar, combinar amb formatges o donar vida a farcits i postres ràpides.

11. Bombons de raïm i xocolata

Raïms congelats banyats en xocolata i arrebossats amb fruits secs i cereals. El cor de raïm queda fresc i sucós, mentre que la xocolata hi aporta un toc dolç i cruixent. Uns bombons molt fàcils de fer i perfectes per gaudir en qualsevol moment.

Uns bombons molt fàcils de fer i perfectes per gaudir en qualsevol moment

I ja veus que el raïm pot anar molt més enllà de les postres de sempre. Ara és el teu torn: tria una recepta, posa't el davantal i gaudeix del resultat.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Cuines

Mostra-ho tot