
Les receptes de "Cuines"
10 clàssics de la pasta per viatjar a Itàlia sense sortir de casa
Espaguetis a la carbonara, "aglio e olio", "alla puttanesca", "alle vongole", al pesto... Recopilem 10 receptes clàssiques de pasta amb les seves salses i desvelem el secret per fer pasta fresca casolana
05/09/2022 - 08.00 Actualitzat 19/09/2025 - 12.19
La pasta és un plat que mai no falla. Es pot preparar de mil maneres i, per assegurar l'èxit, en aquesta ocasió us proposem que no us aparteu dels clàssics: carbonara, "aglio e olio", "ala puttanesca", "alle vongole", al pesto, Rossini...
Si teniu pressa, podeu fer servir pasta envasada, seca o fresca. Però, si teniu una mica de temps, vosaltres mateixos la podeu preparar. Tot i que pot semblar complicat, si mireu com Marc Ribas fa la pasta fresca segur que us hi atrevireu. Només cal farina, una mica de sal, aigua, ous i embrutar-vos una mica les mans fent pastetes!
I un cop teniu la pasta preparada, només cal escollir com la volem combinar. Per ajudar-vos, hem escollit 9 receptes del portal de "Cuines" amb els grans clàssics de la pasta.
- 1. Espaguetis a la carbonara
Marc Ribas diu que el món es divideix en dos grups de persones: els que posen crema de llet a la carbonara, i els que no. Aquesta recepta no en porta. - 2. Espaguetis aglio e olio
Una recepta de Marc Ribas amb pocs productes, però amb un resultat espectacular. La base: un ingredient indispensable de la cuina mediterrània: l'all. - 3. Espaguetis a la puttanesca
Les olives, les anxoves, el tomàquet i les tàperes són la base de la salsa puttanesca de la recepta de Marc Ribas. - 4. Spaghetti alle vongole
Cloïsses, una mica de bitxo, all, oli, una mica de mantega, julivert, vi blanc, llimona i pebre blanc. És tot el que necessiteu per fer els espagueti alle vongole de Marc Ribas. - 5. Pasta fresca amb pesto genovès
Aquesta recepta ens la proposa Isma Prados. La salsa té com a base l'alfàbrega, l'all, el formatge, els pinyons i l'oli. En aquest cas, l'Isma hi afegeix un ingredient de collita pròpia: la mongeta tendra. - 6. Lasanya
De lasanyes n'hi ha per a tots els gustos. En aquesta, Marc Ribas retorna als bàsics i la fa de carn. - 7. Fideus a la cassola
De fideus a la cassola, tots n'hem menjat. Marc Ribas ens en proposa una versió econòmica però que alhora serveix per a un dia de festa. No és un clàssic italià, però sí de casa nostra. - 8. Macarrons gratinats
Amb cansalada amb pebre i papada viada. És el toc que Marc Ribas dona als seus macarrons gratinats. - 9. Macarrons a la Rossini
Ideal com a plat únic. Els macarrons a la Rossini de Marc Ribas són aptes per a gurmets.
-
10. Espaguetis amb formatge blau
Marc Ribas dona un toc especial a una la recepta dels espaguetis amb formatge blau. Amb ametlles, ceba tendra i formatge maó curat.
Avui és notícia
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
Se sacrificaran i es comercialitzaran 30.000 porcs de granges a prop del focus de la pesta porcina
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Illa esquiva les crítiques de l'oposició per la pesta porcina i diu que "les coses s'han fet bé"
El pes del sector porcí català: 4.260 milions d'euros de negoci a l'exterior