
Aniol Güell, l'olotí amb un milió de seguidors que triomfa a Mèxic menjant tacos
En tres anys ha aconseguit fer-se conegut a les xarxes recomanant gastronomia mexicana
Paula Núñez Gubert/Alba Martínez
22/08/2025 - 07.16 Actualitzat 24/08/2025 - 08.47
Mai hauria pensat que el seu nom arribaria tan lluny. Es diu Aniol Güell, però a les xarxes és @tacotios. Aquest jove olotí de 28 anys va viatjar a Guadalajara, Mèxic, per un Erasmus del grau que estudiava a la Universitat de Girona, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.
Però allà es va trobar una gastronomia que el va atrapar i va començar un projecte a les xarxes socials per donar-la a conèixer. "Vaig descobrir que podia menjar una qualitat d'estrella Michelin al carrer", explica.
Tres anys després, acumula més d'un milió de seguidors entre Instagram, TikTok i YouTube.
A l'Aniol sempre li ha agradat cuinar per als altres, i sobretot menjar. Sense tenir cap formació, va començar a gravar-se tastant tacos que trobava en parades de carrer. D'un dia per l'altre, però, un vídeo es va fer viral i la seva popularitat es va disparar.
Un dia a dia frenètic
L'èxit de les seves publicacions li ha permès professionalitzar el projecte i ara es dedica a la creació de contingut. Es defineix com a "foodie": viatja per tot el país menjant tota mena de productes típics, i ell mateix edita els vídeos amb el telèfon mòbil.
El que li agrada més és explicar què hi ha al darrere de cada negoci de menjar de carrer: "Quan arribo a un lloc, intento captar-ne l'essència, i explicar-la en un vídeo d'un minut", diu.
I en molts casos, descobreix receptes que van passant de generació en generació, i famílies que fan un mateix plat tota la vida. Per això creu que és una cuina "màgica", tot i basar-se en productes humils.
Ser popular a milers de quilòmetres de casa
Tacotíos ha convertit l'Aniol en una mena de celebritat local.
A Mèxic està acostumat que la gent el reconegui i li demani fotos pel carrer. De fet, la majoria dels seus seguidors són mexicans, i per això ara per ara no es planteja fer contingut en català.
Diu que li ha anat bé fer-se conegut fora de casa, per tocar de peus a terra: "Sempre dic que soc una mica com la Hannah Montana, allà em coneixen, però quan vinc aquí soc l'Aniol de tota la vida".
@tacotios @suavelmx patrocina este espacio ���� Me salió cara la broma del reto así que utilizare la famosa carta del "ahorita" para determinar la fecha del próximo reto. Aún así estoy abierto a escuchar propuestas, os leo en los comentarios y estudiare las posibilidades con cautela. . . . . . . . . . #Tacotios #food #reto #picante #instafood #foodporn #foodie #tortasahogadas #tortas #guadalajara #gdl #principeheredero #foodsgram #foodreels #reel #viral #fyp ♬ sonido original - Aniol Güell
No sap quants tacos ha arribat a tastar, però no en té prou. El somni de l'Aniol Güell és fer la volta al món parlant de gastronomia.
Abans, s'ha marcat un altre objectiu: "La volta a Mèxic en 80 tacos", que començarà a partir del setembre. Té clar que vol continuar treballant com a creador de contingut, però a Mèxic ha comprovat que la vida està plena de sorpreses.
Avui és notícia
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
S'eleven a 13 els positius per pesta porcina africana, tots dins de la zona afectada
Els pescadors de peix blau podran vendre una part de les tonyines que capturin accidentalment