Sílvia Munt Premi Gaudí d'Honor 2026
Rosalía LUX Tour
Nou atac israelià Gaza
ES-Alert dana
Federica Mogherini
Matthew Perry
Mundial 2026 Trump
Veritats i mentides immigració
Origen pesta porcina
Ajuts cotxe elèctric
Fira de Guadalajara
Manga Barcelona
Copa del Rei
Atlètic Balears Espanyol
Sant Andreu

Aniol Güell, l'olotí amb un milió de seguidors que triomfa a Mèxic menjant tacos

En tres anys ha aconseguit fer-se conegut a les xarxes recomanant gastronomia mexicana

Paula Núñez Gubert/Alba Martínez

22/08/2025 - 07.16 Actualitzat 24/08/2025 - 08.47

Mai hauria pensat que el seu nom arribaria tan lluny. Es diu Aniol Güell, però a les xarxes és @tacotios. Aquest jove olotí de 28 anys va viatjar a Guadalajara, Mèxic, per un Erasmus del grau que estudiava a la Universitat de Girona, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.  

Però allà es va trobar una gastronomia que el va atrapar i va començar un projecte a les xarxes socials per donar-la a conèixer. "Vaig descobrir que podia menjar una qualitat d'estrella Michelin al carrer", explica. 

Tres anys després, acumula més d'un milió de seguidors entre Instagram, TikTok i YouTube. 

A l'Aniol sempre li ha agradat cuinar per als altres, i sobretot menjar. Sense tenir cap formació, va començar a gravar-se tastant tacos que trobava en parades de carrer. D'un dia per l'altre, però, un vídeo es va fer viral i la seva popularitat es va disparar. 


Un dia a dia frenètic 

L'èxit de les seves publicacions li ha permès professionalitzar el projecte i ara es dedica a la creació de contingut. Es defineix com a "foodie": viatja per tot el país menjant tota mena de productes típics, i ell mateix edita els vídeos amb el telèfon mòbil. 

El que li agrada més és explicar què hi ha al darrere de cada negoci de menjar de carrer: "Quan arribo a un lloc, intento captar-ne l'essència, i explicar-la en un vídeo d'un minut", diu.

I en molts casos, descobreix receptes que van passant de generació en generació, i famílies que fan un mateix plat tota la vida. Per això creu que és una cuina "màgica", tot i basar-se en productes humils. 

Aniol Güell gravant un dels seus vídeos

Ser popular a milers de quilòmetres de casa

Tacotíos ha convertit l'Aniol en una mena de celebritat local.

A Mèxic està acostumat que la gent el reconegui i li demani fotos pel carrer. De fet, la majoria dels seus seguidors són mexicans, i per això ara per ara no es planteja fer contingut en català. 

Diu que li ha anat bé fer-se conegut fora de casa, per tocar de peus a terra: "Sempre dic que soc una mica com la Hannah Montana, allà em coneixen, però quan vinc aquí soc l'Aniol de tota la vida".  

@tacotios @suavelmx patrocina este espacio ���� Me salió cara la broma del reto así que utilizare la famosa carta del "ahorita" para determinar la fecha del próximo reto. Aún así estoy abierto a escuchar propuestas, os leo en los comentarios y estudiare las posibilidades con cautela. . . . . . . . . . #Tacotios #food #reto #picante #instafood #foodporn #foodie #tortasahogadas #tortas #guadalajara #gdl #principeheredero #foodsgram #foodreels #reel #viral #fyp ♬ sonido original - Aniol Güell

No sap quants tacos ha arribat a tastar, però no en té prou. El somni de l'Aniol Güell és fer la volta al món parlant de gastronomia. 

Abans, s'ha marcat un altre objectiu: "La volta a Mèxic en 80 tacos", que començarà a partir del setembre. Té clar que vol continuar treballant com a creador de contingut, però a Mèxic ha comprovat que la vida està plena de sorpreses.