Bars i restaurants: allà on ningú vol treballar, a "Un restaurant caníbal a Berlín"
"Un restaurant caníbal a Berlín" diumenge se centrarà en una de les problemàtiques més importants que afecten el sector de l'hostaleria. Treballar-hi sempre s'ha considerat dur: jornades maratonianes, poc descans, sou baix i tracte amb el client. Això no és una percepció, és una realitat que constaten els últims informes oficials. També és una realitat que cada vegada els restauradors ho tenen més complicat per trobar persones que vulgui treballar al seu bar o restaurant.
Per saber què s'ha fet malament i per on passen les solucions, Paula Molés parlarà d'aquesta qüestió amb diferents veus autoritzades: Oriol Ivern, xef de l'Hisop, a Barcelona; Iñaki Gorostiaga, director de l'ESHOB, l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona; Ana Saura, que és propietària del Sakura-ya i va ser la primera occidental a obrir una barra-restaurant en un centre comercial, l'Illa Diagonal, l'any 1998; Camil Ros, secretari general d'UGT, el sindicat majoritari al sector de l'hostaleria; Mary Jacas, propietària i cuinera del petit restaurant "Mery-Lou", a l'Escala; Josep Roca, xef d'El Celler de Can Roca; Sergi Ortiz, xef del restaurant l'Antic Forn a Cervera; i Jesús Soriano, cambrer d'Alzira, al País Valencià i autor de la novel·la gràfica "Soy camarero. El cliente NO siempre tiene la razón".
Philippe Regol, crític gastronòmic de referència del programa, també abordarà els canvis que ha vist el sector els darrers anys i aprofitarà per explicar la seva visita a la Garrotxa i l'experiència de menjar a dos dels restaurants clàssics de la comarca i d'estils molt diferents: l'Hostal dels Ossos i Ca l'Enric. Finalment, arribarà el repàs de l'actualitat de la setmana, el Salvador Garcia-Arbós farà sortir un so de la cuina i el Petit Cafè Amposta descobrirà la seva especialitat.
