Comencen les calçotades: tret de sortida a Valls a la temporada de calçots

Aquest novembre ha començat la collita i aquest cap de setmana, a Valls, es dona el tret de sortida simbòlic amb una primera calçotada popular
Dolça Tello Miret
1 min

Encara no havia fet fred, però els primers calçots ja estaven a punt, l'1 de novembre va començar la temporada. Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls han cultivat prou llavor de ceba blanca per arribar a posar al mercat 20 milions d'unitats fins al 30 d'abril.

És el rècord de producció de la marca, que vetlla per obtenir un producte amb una qualitat excepcional. El consum estimat a Catalunya és d'uns 50 milions d'unitats.

Aquests dies els socis de la IGP han collit per abastir el consum del cap de setmana als restaurants, al consumidor particular i a la calçotada popular de dissabte, un dels actes que s'organitzen per donar l'inici oficial a la temporada.

La celebració començarà amb l'arrencada simbòlica d'una mota de calçots i es tancarà amb el macroconcert Calçofest. S'espera fer el ple a la capital de l'Alt Camp, amb l'assistència de 10.000 persones.

Avui és notícia

Més sobre Gastronomia

Mostra-ho tot