
Confirmen la presència de la toxina botulínica a les mongetes consumides pels bombers de Palafrugell ingressats
Els dos bombers afectats segueixen a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona
Redacció
04/07/2016 - 13.51 Actualitzat 14/09/2020 - 09.22
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha confirmat la presència de la toxina botulínica en un pot de vidre de mongeta seca que van consumir el dia 27 dos bombers de Palafrugell que segueixen hospitalitzats per un brot de botulisme.
Segons ha informat l'Aecosan en el seu web, la toxina botulínica estava present en un dels pots de conserva que els bombers afectats pel brot van entregar a les autoritats sanitàries perquè les analitzessin.
Després de conèixer el cas, l'Agència de Salut Pública de Catalunya va ordenar retirar del mercat diversos lots de mongetes de pot i bacallà esqueixat, que és el que havien menjat els dos bombers diagnosticats amb botulisme.
El botulisme pot tenir l'origen en el consum de conserves, carns curades o fermentades, el peix fumat o envasat al buit o els olis aromatitzats. La intoxicació la causa la ingestió de la toxina botulínica, un dels tòxics naturals més potents, preformada a l'aliment.
Els dos afectats van començar a trobar-se malament dilluns a la nit. Dimarts van anar a urgències de l'Hospital de Palamós i els van remetre al Trueta, on de seguida van quedar ingressats a la Unitat de Cures Intensives, en estat greu i amb pronòstic reservat.
Avui és notícia
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Illa esquiva les crítiques de l'oposició per la pesta porcina i diu que "les coses s'han fet bé"
El pes del sector porcí català: 4.260 milions d'euros de negoci a l'exterior
La Comissió Europea desaconsella sacrificar senglars i recomana deixar que el virus actuï