Consulta els restaurants de la Guia Michelin: qui guanya i qui perd estrelles
Dels 33 restaurants de l'estat que han rebut la seva primera estrella només una ha anat a Catalunya, i ha sigut per al restaurant Atempo, de Jordi Cruz, que té com a responsable als fogons Iñaki Aldrey Teruel.
Aquest és l'últim restaurant que Cruz ha obert a la capital catalana, i ha recuperat l'estrella Michelin que havia perdut en traslladar l'establiment el juny passat des de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis a Barcelona.
En la gala de lliurament d'aquest dimarts a València s'ha anunciat que es mantenen com a triestrellats onze restaurants de la península ibèrica, entre els quals hi ha els catalans Lasarte, ABaC i El Celler de Can Roca, que en aquesta edició ha rebut l'estrella verda a la sostenibilitat.
Jordi Cruz, per tant, ja suma sis estrelles: tres estrelles a ABaC, dues a Angle i una a Atempo.
65 estrelles catalanes
Catalunya compta amb 65 estrelles en 50 establiments en un rànquing més deslluït i amb menys canvis que en anteriors edicions per la situació pandèmica.
Com a exemple més destacat de les baixes, desapareixen de la llista tres dels restaurants distingits amb una estrella cada un que Albert Adrià ha tancat a Barcelona: Tickets, Hoja Santa i Pakta.
També la perden per tancament Ca L'Arpa, de Banyoles, i l'Enigma, a Barcelona, mentre que el restaurant Casamar, de Llafranc, ha perdut l'estrella.
Consulta aquí la llista completa.
