Carn putrefacta requisada durant l'escorcoll
Carn putrefacta requisada durant l'escorcoll (Policia Nacional)

Detingut per distribuir carn podrida i dissimular-ho amb blanquejants de construcció a Leganés

L'home, un empresari madrileny, distribuïa la carn adulterada a Castella i Lleó, Extremadura i Múrcia
Redacció
2 min

La Policia Nacional ha detingut un empresari de Leganés acusat d'haver distribuït carn en descomposició i d'intentar millorar-ne l'aspecte utilitzant productes químics com sulfits i blanquejants de construcció.

Amb aquests components, que habitualment es fan servir per allisar parets, el detingut eliminava l'olor i l'aparença de putrefacció de la carn. D'aquesta manera, aconseguia que tingués un aspecte aparentment saludable durant 5 o 6 dies més. La carn havia estat distribuïda a Castella i Lleó, Extremadura i Múrcia.

L'home, a més, utilitzava treballadors estrangers en situació irregular, a qui imposava jornades de fins a 26 hores continuades per sous molt baixos, que de vegades ni pagava.

L'empresari està investigat per quatre delictes: contra la salut pública, contra els drets dels treballadors, defraudació de fluid elèctric i contra la hisenda pública.

Productes químics amb què l'acusat adulterava la carn
Productes químics amb què l'acusat adulterava la carn (Policia Nacional)

L'olor de carn putrefacta es notava des de l'exterior

La investigació, segons el cos policial, es va iniciar per una denúncia de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, per les condicions laborals en què tenia els treballadors.

El dia de la detenció, la Policia Nacional i la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid van escorcollar l'empresa i hi van localitzar una gran quantitat de carn putrefacta a les cambres frigorífiques. La fortor, de fet, es notava des de l'exterior. Els agents van trobar l'empresari amagat a l'interior de les instal·lacions i el van detenir allà mateix.

També es van trobar els productes químics i els blanquejants de construcció utilitzats per adulterar la carn. Aquell mateix dia, es va clausurar la nau i es va llançar l'alerta a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN).

Tenia amenaçats els treballadors si protestaven

L'empresa tenia només l'autorització per manipular carn de porcí, però, a l'interior de les instal·lacions, es van trobar productes de tota mena, fins i tot de pollastre. Davant d'això, s'ha investigat els llocs i les empreses on s'hagi pogut distribuir la mercaderia adulterada.

La policia també va descobrir que el detingut tenia alliçonats els treballadors perquè s'amaguessin si detectaven la presència policial. A més, els exigia que escapessin per una trapa del sostre, a través d'una escala en una cambra de quadres elèctrics que donava al terrat. També els tenia amenaçats si protestaven per les condicions laborals.

Avui és notícia

Més sobre Policia Nacional

Mostra-ho tot