El camí ple de passió del pastisser Lluc Crusellas per aconseguir el títol de "millor mestre xocolater del món"

Lluc Crusellas, un inexpert pastisser osonenc de vint-i-sis anys, s'enfronta al repte més gran de la seva carrera: entrar a l'Olimp dels grans pastissers guanyant el World Chocolate Masters. La preparació física i psicològica del jove Lluc i les seves capacitats xocolateres, artístiques i creatives són analitzades pels millors pastissers mundials al documental "Lluc, una crònica de la pastisseria". Al mateix temps, es mostra gairebé en primera persona l'emoció de l'aventura d'en Lluc i el seu equip.
2 min

"Lluc, una crònica de la pastisseria" és molt més que un documental sobre el món de la xocolata. És un viatge emocionant cap al triomf de Lluc Crusellas en el món de la pastisseria, ple de passió, sacrifici i perseverança, que narra la preparació meticulosa que requereix el domini d'aquesta forma d'art gastronòmic.

El jove pastisser Lluc Crusellas s'enfronta al repte més gran de la seva carrera: guanyar el World Chocolate Masters (3Cat)

El documental acompanya en Lluc i el seu esperit competitiu, que manté des de la seva etapa com a esportista d'elit en el món del ciclisme. I també compta amb el testimoni d'alguns dels millors pastissers del món, que parlen del seu ofici, com Pierre Hermé, Carles Mampel, Jordi Roca, Albert Adrià, Jean-Michel Perruchon, Jordi Butrón, Christophe Michalak, Christophe Morel o Ramon Morató.

A més de ser un bon pastisser, per guanyar el World Chocolate Masters cal també una bona preparació física i un esperit competitiu (3Cat)

Per aconseguir el World Chocolate Masters cal superar sis proves: fer una escultura de xocolata que ocupi completament un aparador, elaborar amb impressió 3D unes postres de xocolata per compartir, desenvolupar unes postres de restaurant en què el gust i la textura siguin protagonistes, fer tres receptes diferents per a una botiga monoproducte fictícia, elaborar un bombó molt especial per impressionar el jurat, i dissenyar i crear una escultura petita de xocolata sobre una base estàndard.

Entre les creacions que Lluc Crusellas va presentar al concurs, hi havia un gran elefant de xocolata de més de 100 kg de pes (3Cat)

Sobre aquesta competició, el pastisser Albert Adrià pensa que a un concurs caldria anar-hi a arriscar.

Ha d'obrir noves possibilitats, tècniques, combinacions..., però la gent té por. Has de tenir un gran coneixement del que faràs, molt sang freda i sort.

Albert Adrià ha estat jurat de diversos certàmens de pastisseria i considera que els participants no arrisquen prou (3Cat)

A banda de ser un bon xocolater, el World Chocolate Masters premia l'habilitat en l'elaboració d'escultures de xocolata per ser considerat "un xocolater total".

L'escultura de xocolata és una forma d'art. És com una espècie de fang, però molt més complex, valora el pastisser Jordi Roca.

Jordi Roca, un dels grans pastissers que participa al documental, destaca la professionalitat de Lluc Crusellas tot i la seva joventut (3Cat)

Tal com mostra el documental, la preparació de Lluc Crusellas de cara al World Chocolate Masters va ser llarga i intensa. Finalment, la seva exhibició a París va ser tot un èxit i en Lluc va aconseguir el premi que el distingia com al millor mestre xocolater del món.

Si tu has marcat un nivell, o t'han donat un reconeixement a nivell mundial, significa pressió, significa no fallar, significa ser un exemple, significa tenir tots els ulls damunt i significa que estàs marcant un camí.

Lluc Crusellas va aconseguir, a París, proclamar-se com el millor mestre xocolater del món (3Cat)

Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Jordi Torra

Producció: Roger Corbi, Yan Fisher

Producció executiva: Antonia Casado Ruiz

Direcció de producció: Kico Ortiz Sala

Direcció de fotografia: Gemma Rogés i Jordi Torra

Música: Alfred Tapscott

"Lluc, una crònica de la pastisseria" és una producció de Fishcorb Films.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Sense ficció

Mostra-ho tot