Les
El caviar produït al baix Aran s'obre pas a Singapur, Romania i l'Amèrica Central
El caviar produït al baix Aran ha començat a comercialitzar-se a nous mercats com Singapur, Romania i països de l'Amèrica Central. Al 2010 es van produir fins a 700 quilos d'aquest caviar que es cultiva a la piscifactoria de la Garona Verda, a l'est del baix Aran. Tot i que el caviar aranès es comercialitza de manera majoritària al mercat estatal, que representa més d'un 45% de la producció total, l'empresa Caviar Nacarii explora nous mercats, com l'asiàtic o el de l'Amèrica Central, que al 2010 ja han representat 3% del total.
07/01/2011 - 08.52 Actualitzat 07/01/2011 - 10.13
Aquest any 2010 s'han obtingut 700 quilos de caviar aranès. L'empresa Caviar Nacarii, que comercialitza el caviar que es produeix a la piscifactoria Garona Verda, a l'est del baix Aran, segueix explorant nous mercats de venda. Aquest producte es continua venent, de manera majoritària, al mercat estatal, que representa més d'un 45% de la seva producció total.
No obstant això, la directora de comercialització i màrqueting de Caviar Nacarii, Sara Morales, ha explicat que malgrat que la venda del producte es fa sobretot al mercat espanyol, amb un 7% que es queda a la Vall d'Aran, el caviar venut a França representa el 26% de la producció total, el 8% es ven al Japó, i també s'ha començat a comercialitzar aquest any el producte a Singapur, Centreamèrica i Romania, amb un total d'un 3%.
Saber com es fa el caviar
A més, durant el 2010, 800 persones han fet visites guiades a les instal·lacions de la piscifactoria Garona Verda, al baix Aran, per conèixer de prop la producció de caviar aranès.
S'anomena caviar als ous d'esturió, una espècie de peix originària de l'est d'Europa i del centre de l'Àsia, i és un producte alimentari considerat de luxe. Però això, a banda del canviar autèntic, també es produeixen succedanis fets a base d'ous d'altres peixos, com per exemple del bacallà o el salmó, del qual se n'obté l'anomenat caviar vermell.
No obstant això, la directora de comercialització i màrqueting de Caviar Nacarii, Sara Morales, ha explicat que malgrat que la venda del producte es fa sobretot al mercat espanyol, amb un 7% que es queda a la Vall d'Aran, el caviar venut a França representa el 26% de la producció total, el 8% es ven al Japó, i també s'ha començat a comercialitzar aquest any el producte a Singapur, Centreamèrica i Romania, amb un total d'un 3%.
Saber com es fa el caviar
A més, durant el 2010, 800 persones han fet visites guiades a les instal·lacions de la piscifactoria Garona Verda, al baix Aran, per conèixer de prop la producció de caviar aranès.
S'anomena caviar als ous d'esturió, una espècie de peix originària de l'est d'Europa i del centre de l'Àsia, i és un producte alimentari considerat de luxe. Però això, a banda del canviar autèntic, també es produeixen succedanis fets a base d'ous d'altres peixos, com per exemple del bacallà o el salmó, del qual se n'obté l'anomenat caviar vermell.
Avui és notícia
Trump i el tauler internacional: cada cop més fronts oberts, però sense gaires avenços
Una finestreta per a tot: ampliació de la xarxa d'oficines d'atenció ciutadana integrades
Missatge d'Illa per Sant Esteve: "Humanitat significa acollir i integrar els que ho necessiten"
Continua la llevantada mentre creix el risc de desbordament de rius i rieres
La llevantada de Sant Esteve, en imatges: del fort onatge de la costa a la neu del Ripollès