
El mapa dels bullinians: cuiners que fan perdurar l'herència del Bulli
Navega pel mapa per conèixer quins xefs mantenen viu l'esperit del restaurant de Cala Montjoi
Lluís Pujol / Irene Vaqué
20/11/2016 - 19.00 Actualitzat 20/11/2016 - 22.16
El Bulli, com a restaurant, va tancar el 2011. La seva herència, però, perdura a través dels cuiners que hi van passar i que han adoptat i desplegat la filosofia de Ferran Adrià, innovació i creativitat amb productes excel·lents, com a pròpia.
És el cas del seu germà Albert, amb el projecte elBarri, que ha afegit tres estrelles al mapa culinari de Barcelona amb els establiments Tickets, Hoja Santa i Pakta. També d'Andoni Luis Aduriz, xef del basc Mugaritz, o els tres responsables del barceloní Disfrutar, Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, que es van conèixer, precisament, al Bulli.
L'empremta del Bulli, considerat cinc vegades el millor restaurant del món, és àmplia si es té en compte que gairebé 150 cuiners passaven cada any pel local de cala Montjoi, a Roses. Restaurants de Suècia, Dinamarca, els Estats Units, Itàlia i Grècia tenen al seu ADN la marca del Bulli.
En aquest mapa interactiu podeu consultar els restaurants distingits a la Guia Michelin que mantenen viu l'esperit del Bulli.
Avui és notícia
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
El pes del sector porcí català: 4.260 milions d'euros de negoci a l'exterior
La Comissió Europea desaconsella sacrificar senglars i recomana deixar que el virus actuï
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea