El millor pastís de xocolata del món es fa a L'Atelier Barcelona, una pastisseria de l'Eixample
El millor pastís de xocolata del món es fa a L'Atelier Barcelona, una pastisseria de l'Eixample (Atelier Barcelona)

El millor pastís de xocolata del món es fa a L'Atelier Barcelona, una pastisseria de l'Eixample

Chaima Boutkabout ha rebut el primer Premi d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca per un pastís elaborat sense motlles i amb un toc de whisky fumat
Redacció
1 min

El millor pastís de xocolata del món es fa a L'Atelier Barcelona. Així ho determina el Premi d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca, que ha guardonat la marroquina Chaima Boutkabout amb 3.000 euros per la seva creació feta a partir del cacau.

El jurat l'han format noms tan destacats com Jordi Roca, Martín Berasategui, Oriol Balaguer i Jacob i Paco Torreblanca, entre d'altres. Han destacat que durant el procés d'elaboració no s'han utilitzat motlles, l'equilibri de textures del pastís i, especialment, la dificultat d'afegir-hi un toc de whisky fumat.

Boutkabout ha explicat que el pastís simula visualment unes onades de fum i la caixa de fusta d'una ampolla de whisky, i que el fet de no fer servir motlles era un homenatge al passat de la pastisseria.

Fer-lo totalment a mà suposa una contribució "a un futur millor sense tants plàstics", ha declarat. Ha apostat per fumar el destil·lat i la nata amb una combinació que també inclou arròs, una recepta que "vol anar una mica més enllà".

Boutkabout ha rebut el premi de mans de Martín Berasategui (Pep Morell / EFE)

Boutkabout, de 27 anys, viu a Barcelona i és cap d'obrador a la pastisseria L'Atelier, ubicada a l'Eixample. Ha forjat la seva carrera professional en restaurants amb estrella Michelin com l'ABaC, el Disfrutar i el Koy Shunka.

Aquesta segona edició del premi ha col·locat en segona posició l'equatorià Steben Gaviño i en tercera l'hispanoargentí Martín de Luca, també establert a Barcelona.

Avui és notícia

Més sobre Societat

Mostra-ho tot