Una pastisseria de Terrassa guanya el premi al millor torró de crema d'Espanya
La pastisseria Turull de Terrassa s'ha proclamat guanyadora de la quarta edició del concurs Millor Torró Artesà de Crema de l'Estat, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport tècnic de l'Escola de Pastisseria del Gremi (EPGB).
L'establiment s'ha imposat a una trentena de participants en una convocatòria oberta a professionals de tot l'Estat.
Cada candidat del concurs ha lliurat tres barres de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborats totalment amb ametlla, rovell d'ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares.
Un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Sergi Vela, Jordi Calvet, Jaume Urgellés, Lluís Costa i Martí Giner (guanyador en la darrera edició), el mestre forner Francisco Ramírez i els periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Fernando Toda han deliberat valorant sabor, textura i aspecte.
El torró guanyador ha estat el més ben valorat en un tast a cegues, el resultat del qual s'ha validat davant de notari.
Una pastisseria amb història
La Pastisseria Turull, ubicada a la carretera de Rellinars 50 de Terrassa, té més de 60 anys d'història. Va ser fundada per Joan Turull, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona entre el 1995 i el 2014 i actualment està dirigida per la seva filla, Aniana Turull.
Es tracta d'un negoci familiar molt reconegut que ofereix dolços artesans molt arrelats a les tradicions catalanes.
L'objectiu del concurs al millor torró artesà de crema és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.
Després de l'èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l'Estat, el Gremi va convocar aquest certamen per primer cop fa tres anys per trobar el millor torró artesà de crema cremada.
La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona. En segona posició es va imposar Noguera Pastissers (Girona), i l'any passat Pastisseries Zaguirre de Terrassa.
