El nou celler de Codorniu a Bellver de Cinca revitalitza l'economia de la comarca
L'empresa Codorniu buscava una zona amb el clima idoni per produir-hi cinc noves varietats de vi, i la va trobar a la vall del Cinca, a Osca, on a mitjans del mes de gener va obrir un nou celler. Aquesta instal·lació ha suposat un revulsiu econòmic per als petits nuclis de la zona, que han canviat el conreu del cereal pel de la vinya.
1 min
El ritme frenètic del celler de Bellver de Cinca no s'ha aturat des que es va inaugurar, a mitjans del mes de gener. Durant aquest temps ha comercialitzat cent cinquanta mil ampolles de les cinc varietats de vi que elabora. Un 30% les ha venudes a l'estranger. Aquesta nova planta de Codorniu, la primera en territori aragonès, és una nova aposta de la marca. A només dos quilòmetres, compta amb la tranquil·litat i el silenci dels carrers de Vencillón. És el nucli habitat més pròxim al celler, i el primer que ha tret un benefici directe de la nova bodega. Dels dotze treballadors del celler, deu són joves del poble, on la majoria dels habitants viuen del camp. Els que també se n'han beneficiat són els agricultors de la comarca, ja que les seves vinyes són les que proveeixen de raïm el nou celler. Els pagesos han substituït el conreu del cereal i en poc temps han convertit les seves fiques en extensos camps de vinya.