Els millors panettones artesans de l'estat es fan a Torredembarra i Barcelona
Els dos millors panettones artesans de tot l'estat d'aquest 2025 es fan a Catalunya, segons el concurs que organitza anualment l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).
La pastisseria Cal Jan de Torredembarra ha obtingut el premi al millor panettone de xocolata del 2025, mentre que la pastisseria Oriol Carrió del carrer Bailèn, al barri de Gràcia de Barcelona, s'ha endut el guardó al millor panettone tradicional.
La pastisseria tarragonina ja va guanyar el premi al millor panettone l'any 2021 mentre que la barcelonina va aconseguir el premi Panellet d'Or 2024 de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya.
El veredicte de la desena edició de certamen s'ha donat a conèixer aquest dimarts a la tarda al Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra a Fira Barcelona, després que el jurat hagi valorat principalment el sabor dels panettones i també factors com l'olor, l'estructura de la molla, l'aspecte del gebrat o la forma.
Seguint les bases del concurs, els participants en la categoria "clàssic" havien de lliurar panettones artesans de fruites (llimona o cedre, taronja i panses), d'elaboració pròpia, amb corona de glassa de sucre, d'entre 1.000 i 1.100 grams.
Per la seva part, els participants en la categoria "xocolata", havien de lliurar panettones de xocolata negra o amb llet (mínim 40% de cacau), sense fruita, i també amb un pes d'entre 1.000 i 1.100 grams.
